Дневният ред на обществото е съвсем различен от този, който

...
Дневният ред на обществото е съвсем различен от този, който
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: В XXI век българската армия зависи и от надеждната комуникация по натовски стандарт

Дневният ред на обществото е напълно друг от този, който ние преглеждаме в Народното събрание. Дневният ред на хората напълно зависи от инфлацията, бедността, ниската покупателна дарба, само че това е тематика за различен диалог, която скоро ще ви бъде поднесена, уважаеми сътрудници. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов по време на дебатите в пленарна зала по законопроекта за одобрение на Писмо за оферта и приемане на BU-B-UCH Радио-комуникационно съоръжение за българската войска. В изявлението си Ибрямов изясни за какво Движение за права и свободи поддържа ратификацията.

През февруари Министерски съвет взима решение и упълномощава министъра на защитата да подпише интернационален контракт с държавното управление на Съединени американски щати, за придобиване на тази радио-комуникационна техника или така наречен съоръжение за сухопътните войски, взаимното командване на специфичните интервенции и военноморските сили.

Доставката на това съоръжение е обвързвана с осъществяване на три плана за рационализация на българската войска, обвързвана с модернизацията на танковете Т 72, повишението на подвижността и отбраната на наличния състав в силите на специфичните интервенции и, несъмнено, повишение на подвижността и отбраната на персоналния състав на морската тактическа група за специфични интервенции, изясни Ибрямов.

Разбира се, след ратификацията на този контракт от Народното събрание ще влезе в действие осъществяването му и ще се подписа контракт надлежно с американската страна за произвеждане и доставка на това съоръжение със съответната американска компания, сподели националният представител от Движение за права и свободи. И добави: " Редно е, да отбележа, че тези средства, които са заделени за това съоръжение и които ще бъдат интегрирани по този начин или другояче в българската войска, като цяло нямат някакви финансови последствия за към този момент настоящите контракти за рационализация на сухопътните, военноморските или военновъздушните сили. ".

Но какво е значимо? В основата на разбирането за едно оптимално решение на рецесии, тъй като България се намира в рецесии, е положението на отбранителните сили да осъществят своята активност единствено и само при съществуване на ефикасни информационни канали. Оборудването дава опция точно за това. Липсата на подобен информационен канал, значи, че в действителност липсва както среда, по този начин и условия за реализиране на даден тип връзка, без значение каква е тя, съобщи Ибрямов.

По своята в действителност тази информационна инфраструктура съставлява и е на процедура материализиране на информационна тактика и тактичност. В този смисъл тези информационни канали, както от позиция на съвремието и модерността, несъмнено, съставляват детайл от информационната политика, която е доста значима, особено за българската войска. Тяхното главно предопределение е да подсигуряват и материализират информационните връзки и планове на субектите които ги експлоатират, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.

Тези канали построяват и доверието сред субектите. В днешните условия на всевъзможни рецесии е значимо тези субекти да имат доверие по сред си и като детайл от структурата на тези информационни канали. Доверието не би трябвало да се преглежда единствено по принцип, то е основано на съответни и материални информационни основи, безапелационен бе Джейхан Ибрямов.

България имаше, дебело наблягам, имаше в предишното доста добра информационна среда, сателитна система, която бе съвременна за своето време. Но тя беше ликвидирана. На тази основа доколкото си припомням беше построена „ Мобилтел “, съобщи Ибрямов. И акцентира, че XXI век най-важният аршин за връзка е тя да е надеждна, сигурна, съвременна и класифицирана. Особено, когато става въпрос за отбранителните качества на българската войска, връзката би трябвало да е надеждна и сигурна, съгласно стандартите на НАТО. Затова и Движение за права и свободи ще поддържа тази ратификация, сподели Ибрямов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР