Дневният брой на полетите в глобален мащаб се е понижил

...
Дневният брой на полетите в глобален мащаб се е понижил
Коментари Харесай

Коронавирусът удря глобалния бизнес сектор по сектор

Дневният брой на полетите в световен мащаб се е намалил с над 20% от 15 до 21 март по отношение на същия интервал през предишния месец

Ресторанти, кина и магазини по света са затворени, а полети и енергийно ползване означават внезапен спад. Това демонстрира разбор на Financial Times, който дава първи взор върху отрицателния резултат на ковид върху световната стопанска система. Изданието събира набор от различни високочестотни данни за икономическата интензивност от разнообразни браншове, преди да излязат формалните цифри през идващите седмици.

Той демонстрира, че трафикът на транспортни средства е намалял на половина в доста огромни градове, облагите на заведенията за хранене са минимални, а продажбите на кината са в колапс. Тези трендове са почнали да се усещат още преди Европа и Съединени американски щати да наложат по-рестриктивни ограничения поради пандемията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Надолу, надолу

В Китай най-засегнат е секторът на услугите, като да вземем за пример занимания, хотели и кетъринг. По данни на Barclays интензивността на услугите " демонстрира признаци на по-дългосрочно стесняване спрямо производството ". Подобно е ситуацията и в Европа. " Сега, когато държавните управления и бизнесът реагират на вируса в Европа, търговията на дребно и хотелиерството се сблъскват с изострен спад в търсенето, защото те са затворени в доста страни. Загубените събития, хранения на открито и почивки, както и цената на анулацията на резервации и връщанията на пари ще съставляват компликация за възобновяване на бранша, откакто всичко това завърши ", споделят от основаната в Нидерландия банка ING.

По данни на компанията за проучване на световния ритейл Springboard продажбите при търговията на дребно са се намалили с над 70% в Съединени американски щати и Италия на 18 март в съпоставяне със същия ден предходната година и с над 20% във Англия и Швеция. Печалбите на заведенията за хранене са в застой, показват от OpenTable - система за онлайн резервации на заведения за хранене, основана в Сан Франциско, съгласно която клиентите са почнали да заобикалят да ядат на открито още преди влизането в действие на най-стриктните ограничавания. През уикенда на 14 и 15 март продажбата на кинобилети се е свила с най-малко две трети по отношение на същия интервал през 2019 година в множеството от 50-те страни, за които дава данни уеб сайтът Box Office Mojo, проследяващ боксофис продажбите.

Американските кина са записали продажби в размер на 75.8 млн. $ от 9 до 15 март, което е по-малко от половината от 190.3 млн. $ за същата седмица през предходната година. Икономисти разясняват, че въз основа на данните от разнообразни браншове на стопанската система в Съединени американски щати може да се окаже, че страната се е насочила към най-голямото стесняване на потребителските разноски въобще.

" Борба за оцеляване "

По данни на услугата за следене на полети Flightradar24 дневният брой на полетите в световен мащаб се е намалил с над 20% от 15 до 21 март по отношение на същия интервал през предишния месец. Според Съвета по международния пътувания и туризъм секторът " се бори за оцеляване ", като доста страни, които са подвластни от туризма, са изправени пред " екзистенциална опасност ". Същевременно трафикът по пътищата също е понижен в огромна част от главните градове, демонстрират данни на компанията за сателитна навигация Tom Tom. В Рим, Париж и Ню Йорк трафикът в пиковите часове е бил доста под нормалните си междинни равнища.

Потреблението на сила понижава в множеството европейски стопански системи, сочат данни на Европейската мрежа на операторите на преносни системи, която съставлява 43 оператори на електрически преносни системи в 36 страни в Европа. В Китай се следи известно възобновяване по отношение на пика на пандемията, само че потреблението на сила от въглищни централи е към момента с 30% надолу спрямо началото на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР