„Дневникът на един книжар“, вдъхновен от Джордж Оруел, който също

...
„Дневникът на един книжар“, вдъхновен от Джордж Оруел, който също
Коментари Харесай

Дневникът на един книжар - британски хумор и стрелбата по Киндъл с пушка

„ Дневникът на един книжар “, въодушевен от Джордж Оруел, който също е работил в книжарница, е подигравателен и живописен роман за търговията с книги и ежедневната работа с клиенти, по едно и също време мощно вдъхновяващи и грубо вбесяващи.
Шон Битъл е притежател на най-голямата книжарница за книги втора употреба в Шотландия, наречена просто... “Книжарницата “. Тя поддържа подбор от над 100 000 екземпляра, ситуирани из лабиринт от виещи се коридорчета, сгрявани от бумтяща камина, в провинциално градче, което обича литературата и наднича към морето от ръба на грандиозни, мрачни шотландски скали. Звучи като същински парадайс за феновете на книги, нали? Е, действителността е малко по-различна...
В „ Дневникът на един книжар “ със своите остри мнения, точни наблюдения и непреклонен комизъм Шон Битъл разказва компликациите на търговията с книги и тестванията, на които тя подлага наивните идеалисти, заели се с тази работа. С описанията на срещи с ексцентрични клиенти и спорове със личния личен състав, мненията на книги и разказите за другари, за самотни остарели хора и колекционери на книги, за вълнението, пораждано от редки антикварни издания и чара на живота в едно малко градче, " Дневникът на един книжар " е по едно и също време радостна и тъжна книга за книгите, която няма по какъв начин да ви остави безразлични.
Шон Битъл е притежател на най-голямата самостоятелна книжарница за книги втора употреба в Шотландия, намираща се в града на книгите Уигтаун. Когато не работи измежду 100 000 книги в своята книжарница, той обича да се отдава на заниманията си - подслушване на клиенти, качване на занимателни видеа в YouTube и пукотевица по Киндъли навън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР