Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.11:16Само ние

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.11:16Само ние
Коментари Харесай

Политическото напрежение: Кирил Петков заяви бъдеща коалиция с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях.

11:16Само ние безусловно разкарахме ГЕРБ от властта, разгласи Виктория Василева  Политическото напрежение: Кирил Петков съобщи бъдеща коалиция с
© Юлия Лазарова
Направихме си разбор и имаме точна преценка за това кои бяха нашите недостатъци или неточности, най-голямата от които беше, че надценихме възприятието за отговорност в евентуалните ни сътрудници в 46-ия парламент, разяснява пред БНР основният секретар на " ИТН " Виктория Василева.

Според оценката грешката в 46-ия парламент грешката на партията била, че членовете й били прекомерно откровени и прекомерно директни, с което политическата система не е привикнала.

Василева акцентира като заслуга на Има Такъв Народ, че са съумели " да разкарат от властта " ГЕРБ.

" Ние атакувахме ГЕРБ през последните 10 години. Единствено " ИТН " съумя да победи ГЕРБ на избори и безусловно да ги разкара от властта ", заключи тя. 10:09Ива Митева: Ако някой искаше смяна, то това бе " ИТН "  Политическото напрежение: Кирил Петков съобщи бъдеща коалиция с
© Юлия Лазарова
И двата Народното събрание - 45 и 46-и, демонстрираха, че в случай че някой желае смяна, то това е " ИТН ". Ако имаше задкулисие, щяхме да създадем кабинет. Това разяснява пред Българска национална телевизия Ива Митева.

Тя уточни, че и в двата Народното събрание, на които бе определена за ръководител, никой не й е казвал какви решения да взима и никой не й се е обаждал да й въздейства.

Смятам, че човек би трябвало надълбоко да се срами за това и няма място в политиката, когато с лека ръка опетнява достолепието на някого, разяснява Митева по адрес на Татяна Дончева от " Изправи се.БГ! Ние идваме! ", с която партията на Трифонов на няколко пъти влезе в спор.

" ИТН " застана зад Румен Радев, тъй като се оказа мощен мъж, президент, който отстоява позиции и има смелостта на излезе и да се опълчи на всичко, което се случва в България. Хубаво е, че има още претенденти, тъй като в действителност изборите са съревнование, разяснява още Митева.

Тя уточни, че актуализацията на бюджета в последния парламент е посочила, че когато Народното събрание сплоти старания, може да свърши работа. Тя акцентира, че институцията е дала повече пари, в сравнение с е предвиждала актуализацията на държавното управление.

По проблема с Петър Илиев тя разгласи, че е много необичайно случай от 2015 година да се показва в този момент и че рецензентите му не са обърнали внимание в точния момент и сложи въпроса дали в случай че Илиев не бил влезнал в политиката щяло да се разбере за случая. Заключи, че човек би трябвало да е доста деликатен в своите каузи и да е пунктуален. Напомни, че самата тя е защитила докторантурата си това лято и знае от персонален опит какъв брой е изтощително да се цитират добре всички употребени източници по линия и за се разказва употребената книгопис.10:00В комитета на Лозан Панов считат, че е рано да търсят поддръжка  скрийншот
скрийншот
Още е рано за водене на диалози за поддръжка. Нека да записваме инициативния комитет, който издига Лозан Панов. Много е значимо такива диалози да бъдат водени транспарантно и към правила. Това съобщи пред " Нова телевизия " Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки ". Организацията предложи Панов за претендент за поста, а нощес бе първото съвещание на инициативния комитет, който застана зад него.

Георгиев описа, че комитетът е основан в събота, защото диалози с Панов са водени в края на седмицата.

" За него беше мъчно решение. Ние познаваме господин Панов и трайната му позиция за върховенството на закона. Нормално беше да го попитаме дали би приел да го издигнем за претендент за президент ", изясни Георгиев.

Повече по тематиката четете. 09:49Мария Касимова: С кряскане по обществените мрежи не стават промени  Политическото напрежение: Кирил Петков съобщи бъдеща коалиция с
© Виолета Апостолова
Журналистът и публицист Мария Касимова-Моасе,, че е претендент за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов разгласи, че до момента не е имала политически упоритости. В обява от профила си във " Facebook " тя изяснява, че доста цени позицията на Панов и също така си е дала сметка, че с изявления в обществените мрежи не може да се стигне до промени.

" Знам също, че институциите получават смисъл посредством хората. Иска ми се да се помни, че позицията, за която се кандидатирам, е позиция, която би трябвало да е свободна и налична за всеки български жител с готовност за работа. Не се кандидатирам за принцеса ", показва Касимова.

Подчертава, че нито е член на някоя партия, нито би приела покана за това.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР