Дневник следи ситуацията с развитието на епидемията в страната на

...
Дневник следи ситуацията с развитието на епидемията в страната на
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: личните лекари ще получават ваксини на "Pfizer"/"BioNTech"

" Дневник " следи обстановката с развиването на епидемията в страната онлайн

(31 200 дози) от имунизацията на " АстраЗенека " – над 90% от нея е приложена, а номерът й може да се ревизира от имунизирания на картончето, което се получава след операцията.

Повишената заболеваемост в страната Кунчев отдаде на английския вид на вируса. Според него смъртността обаче няма подобен растеж, поради който разновидността да се квалифицира като отчетливо по-смъртоносен. Кунчев сподели, че няма проблем при потребност доста лечебни заведения да станат напълно за лекуване на Коронавирус пациенти, само че счита, че до такава степен няма да се стигне.

За смисъла от намаляването на работното време на заведенията (до 22 часа), което е въведено от през днешния ден в София Кунчев сподели, че обосновката е смяната в държанието на хората в по-късните часове. 08:14Ще могат ли лимитирани от решения на РЗИ-та бизнеси да аплайват и да получат държавна помощ? Този проблем породи откакто властта пое курс към поощряване взимането на решения по области в опит да не подхожда централизирано към другата заболеваемост в страната. По този метод заповедите на здравния министър на национално равнище се заместват с решения на локалните здравни инспекции. Това стана мотив за терзания от ресторантьори, че практиката ще ги лиши от възможни обезщетения.

Подробности -. 08:13Във Варна са неразрешени всички културни и развлекателни мероприятияОбластният щаб за битка с ковид във Варна ненадейно забрани в четвъртък (11 март) всички културни и развлекателни мероприятия в града от 00 ч. в петък (12 март) до 26 март. Отворени остават обаче заведенията за хранене, кафенетата и комерсиалните центрове. Официално посоченият претекст на локалните управляващи е повишението на инфектираните с ковид и увеличението на постъпилите в лечебни заведения. Според източници в общинската администрация за включването на културните събития в новите ограничавания в региона в действителност има друга причина - доказано присъединяване на президента Румен Радев в празненство на театъра във Варна. То е било планувано за петък, само че надлежно след решението на щаба е анулирано.

Подробности -. 08:11Днес влизат в действие новите ограничения в СофияОт през днешния ден всички възпитаници от 5 до 12 клас в София минават на онлайн образование, а всички заведения, включително тези в хотелите и игралните зали, ще работят с лимитирано работно време до 22 ч. Преустановява се присъственото образование във висшите учебни заведения и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на деяние на тези ограничения все още е двуседмичен - от 12 до 26 март. Подробности -. 08:02  Коронавирусът в България: персоналните лекари ще получават ваксини на
© Юлия Лазарова

3121 са записаните нови случаи на инфектирани с ковид за последното денонощие. Това са 18.06% от направените 17 277 проби (9934 PCR и 7343 антигенни теста). Активните случаи съгласно осведомителната система са 39 823.

Новооздравелите са 1734, а умрелите 95. В болница с COVID-19 са 6604 индивида, от тях 502 в интензивно поделение.

Графики с трендове в развиването на епидемията в страната -.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР