Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: 70% скок на отсъствията от училище в Англия

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:04Възрастните в Португалия ще получат бустерна ваксинацияПортугалците над 65 година ще получат достъп до слагане на трета доза ваксина против ковид от идната седмица, заяви Ройтерс. Първи ще бъдат имунизирани жителите на старешки домове и хората над 80 година, съобщи Ройтерс.

Условието е да са минали шест месеца от слагането на втората доза. Португалия стартира от септември слагането на подсилващи дози на хора с отслабен имунитет.

Десет европейски страни започнаха бустерната имунизация преди лекарственият регулатор на Европейски Съюз да даде насоки.
за хората с отслабен имунитет, само че остави на европейските страни сами да вземат решение дали цялото им население да бъде имунизирано с подсилваща доза или да се лимитират единствено до рисковите групи.08:59Всички австрийски служители на реда ще бъдат ваксинираниАвстрийската полиция изисква уверение за сложена ваксина против COVID-19 от кандидатстващите за предопределение в системата. Ако сега на подаване на документите този документ липсва, е наложително той да бъде показан най-късно при медицинския обзор, на който биват подлагани всички претенденти.

По данни на вътрешното министерството във Виена към 80% от чиновниците към този момент са имунизирани.

Тъй като специалността служител на реда изисква всекидневен контакт с хора, имунизирането е част от виновното отношение и е на първо място грижа за здравето на чиновниците, съобщи Хелмут Томач, основен секретар в министерството, представен от Българска телеграфна агенция.08:41Нов връх на смъртност в РусияшКремъл вижда бавните темпове на имунизация против ковид и възходящата вирулентност на вируса, като съществени аргументи за върха на умряли от COVID-19 във вторник, заяви Ройтерс.

" Числата фактически са доста неприятни и това е мотив за паника. Основната причина е незадоволителното равнище на имунизация ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, откакто беше обявено за 895 нови смъртни случая, свързани с коронавирусната зараза. Това е най-големият брой, регистриран за един ден от началото на пандемията, и шести връх на дневна база през последните седмици. Оперативният щаб за битка с ковид заяви за малко над 25 хиляди новозаразени през последните 24 часа.

" Вирусът става по-вирулентен... По предписание тези, които не са били имунизирани, се разболяват тежко и за жал умират ", сподели още Песков по време на конферентна връзка.

Русия е сложила две дози ваксина против ковид на 42.2 милиона души и би трябвало да имунизира още 39.9 млн., с цел да реализира групов имунитет, съобщи вицепремиерът Татяна Голикова. Около 7.6 милиона души се нуждаят от подсилващи дози.

Властите обмислят връщането на рестриктивните мерки, въпреки и без въвеждане на карантина в Москва, където инфекциите са най-вече.

Русия, която има население от повече от 142 милиона души, е одобрила потреблението на 4 локални ваксини. Кампания обаче върви едва поради съмнението на доста хора да се имунизират. Руснаците показват общия боязън от нови лекарства артикули и недоверието към управляващите като съществени аргументи да откажат имунизация.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР