Дневник публикува позицията на журналистите от разследващата медия BIRD.BG от

...
Дневник публикува позицията на журналистите от разследващата медия BIRD.BG от
Коментари Харесай

Прокурорската продукция за "преврат" очерня неудобни журналисти

" Дневник " разгласява позицията на публицистите от проверяващата медия BIRD.BG от Поводът е днешното известие на пресцентъра на прокуратурата, с което беше изнесена свързани с търсения Красимир Каменов-Къро, част от които са от проследена връзка на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

 " Земи пуканки ": Прокуратурата пусна записи, с които замеси Къро, Bird.bg и политици в скрит план против Гешев

П убликуваме нашата позиция по отношение на изказването пред медии на основния прокурор Иван Гешев:

" Аз нямам подозрение с кой ще се виждат. Събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, може би този Овидиу от Швейцария, може би вашият сътрудник Димитър Стоянов от BIRD, може би някои политици и политически партии и да си създадат една огромна оперативка. И да си разпределят дилемите - кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и с компроментиране на магистрати и на работещи сътрудници. А, изпуснах Красимир Каменов от ЮАР, прочут още като Къро, може би и той ще кацне в Белград. Това, несъмнено, е смешка ", сподели Гешев.

Бюрото за проверяващи репортажи и данни е един от дребното профилирани осведомителни запаси в България за журналистически следствия, осветяващи корупция, спорове на ползи и корист с власт.

Като проверяващ кореспондент Димитър Стоянов се е срещал, намира се и ще продължава да се среща с източници и информатори, които могат да допринесат за изясняване на обстоятелства и условия, чието осветление е от огромен публичен интерес. В тази рутинна журналистическа активност няма никакви детайли на скрит план. Никога и по никакъв мотив не сме търсили или приемали финансиране от източници, информатори или заинтригувани от нашите следствия лица. Всяко изказване на противното е лъжа и клюка.

 Димитър Стоянов, Bird.bg: Къро има доказателства против фактори в ГЕРБ и Движение за права и свободи Димитър Стоянов, Bird.bg: Къро има доказателства против фактори в ГЕРБ и Движение за права и свободи

Считаме, че повода за следващата вълна от нападки против BIRD.BG е наша съответна обява, в която има изказвания, че търсената от ФБР криптокралица Ружа Игнатова е била убита по поръчка на Христофорос Аманатидис - Таки на яхта в Йонийско море, както и данни, че въпросният Таки заплаща за " чадър " от страна на висши служители на реда в ГДНП.

Тази информация е част от по-обширни документални и свидетелски материали за слепване на службите, прокуратурата, политически партии и ъндърграунда, в които се появяват имената на Таки, Пеевски, Петьо Петров - Еврото, Михаил Наумов и други лица с нееднозначна известност, които ние изследваме и проверяваме. Задържаният Дилиян Георгиев беше податлив да даде изявление за нашата медия по тази тематика.

Убедени сме, че задържането на Георгиев и халюцинациите на прокуратурата за " прелом " и " скрит план " са обезверени опити да се предотвратят нови разкрития в тази тенденция и да се отклони публичното внимание от основни въпроси, които са от огромен публичен и интернационален интерес:
Ние ще продължим да задаваме тези въпроси и да работим по тези тематики, които съгласно нас имат общ произход.

Припомняме, че измежду многочислените ни следствия има и такива за корупция и търговия с въздействие на самия основен прокурор Иван Гешев. Например делото " Недосегаемите ", в което Гешев се спогажда с ОПГ във щета на държавния интерес или казусът " Жоси ", огласен от Групово дело БОЕЦ, в който има данни, че Гешев е получил рушвет от предприемач. Нашите публицисти осветиха и съмнителните имотни придобивки на Детелина Ханчева, дамата до Гешев.

Неведнъж прокуратурата е употребена като инструмент за напън против наши публицисти и рупор за очерняне на нашата медия . В тази връзка припомняме опитите да се замеси името на Атанас Чобанов в делото " Наплийкс " и следенето на Димитър Стоянов по времето на митингите против Борисов и Гешев през 2020 година по дело за " държавен прелом ".

 Прокуратурата създаде великански тюрлюгювеч Прокуратурата създаде великански тюрлюгювеч

Замесването на Димитър Стоянов в най-новата прокурорска продукция за " прелом " против Гешев посредством подмятания и внушения е следващата илюстрация на този злопаметен метод за оклеветяване на публицисти, които с разкритията си са станали неуместни персонално на Гешев и на неговите кукловоди Пеевски и Борисов. В тази връзка припомняме и заключенията в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати, в който се споделя, че в България " самостоятелните медии и проверяващите публицисти постоянно стават жертви на нападки и напън. " и то от страна на самите институции, чието предопределение е да разкриват закононарушенията, за които проверяващите публицисти осведомят обществото.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР