Дневник публикува писмото на Иванка Димитрова, получено на редакционната поща.

...
Дневник публикува писмото на Иванка Димитрова, получено на редакционната поща.
Коментари Харесай

В пернишкото село Кралев дол няма обявен режим, но няма и вода

" Дневник " разгласява писмото на Иванка Димитрова, получено на публицистичната поща.

Здравейте, пиша ви за проблем, който визира стотици поданици на едно пернишко село.

В Кралев дол няма разгласен воден режим, само че няма и вода. Във високите елементи на селото тя идва едвам за по два часа и то по два пъти на денонощие. Селото не се зарежда от язовир " Студена ", а има личен водоизточник, само че все пак от средата на юни, предизборно, кранчетата на чешмите на хората пресъхнали. Така без режим хората от Кралев дол живеят без вода.

Подавани са многократни сигнали до всички виновни институции. Засегнатите поданици на пернишкото село даже събрали подписка, подкрепена от над 200 индивида. От ВиК Перник, дали отговор, че не могат да вземат отношение по казуса, тъй като нямат мониторинг над каптажа. Кметът на селото премахнал своеволно измервателните уреди и иззел ключовете на хората от водното сдружение. Така той единствен знаел какво и за какво се случва с водата на селото.

Запитване за казуса локалните изпратили и до КЕВР. Експертите от комисията дали отговор, че става въпрос за непозволено затваряне на крановете и пренасочване на водата.

На извършено преди две седмици заседание поради казуса кметът обяснил, че ВиК не би трябвало да бъдат допускани в селото, тъй като не схващат нищо, и той щял да ръководи водните ресурси. Хората упорствали да се срещнат с представители на сдружението и регионалния шеф на Перник, с цел да схванат от тях за какво към този момент 6 месеца са принудени да живеят без вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР