Дневник публикува откъс от статията Примката се затяга на Стоян

...
Дневник публикува откъс от статията Примката се затяга на Стоян
Коментари Харесай

ДПС постоянно покачва цената си с нови искания към ГЕРБ

" Дневник " разгласява фрагмент от публикацията " Примката се стяга " на Стоян Тончев, оповестена в liberta.bg. Заглавието е на редакцията.

Изглежда министър председателят Бойко Борисов няма потребен ход. Каквито решения и оферти да вземе и да направи неговият кабинет, те постоянно срещат публичния яд и неодобрение. Това е по този начин, тъй като политиката, водена от кабинета " Борисов 3 ", придобива все по-големи по мащаби антиевропейски й антидемократични оттенъци.

Митовете за устойчиво ръководство на благоденствието са разрушени. На фона на политическата рецесия, която тресе властовите кръгове, и светлото бъдеще на ръководещите потъмнява. Гаф след гаф, непросветеност и корупция надничат от всяка точка на страната. Сянката на злото е толкоз дебела, че и дребното хубави неща не могат да възпламенят свещичката на вярата.

Изходът е единствено един: радикална смяна.

Към днешна дата България се намира пред следващата национална злополука. Страната ни е преди всичко в света по смъртност на популацията и е най-бързо топящата се нация; преди всичко по корупция в Европейския съюз; преди всичко по беднотия и ниски приходи в Европейски Съюз и преди всичко по липса на независимост на словото - още веднъж в Европейския съюз. В България се извърши най-големият банков грабеж в международната история - за над 5 милиарда лв., с институционална помощ. Държавният дълг се повишава с нови 400 милиона лв. (без лихвите), при към този момент изтеглен заем, още веднъж от кабинет на Борисов, в размер на 16 милиарда лв. (без лихвите).

Броят на напусналите и напускащите страната е толкоз огромен, че администрацията има наглостта да го трансформира в пиар и актив, отчитайки сведени до най-малко равнища на безработица. При тази злокобна картина на самоизтребление институционалният напън и репресии над свободомислещи и над публицисти няма почивен ден. Без почивен ден са и олигархично-мафиотските-властови-политически кръгове, които, възползвайки се от предизборната обстановка и познавайки страховете на Самодържеца, са го натикали в " омагьосания кръг на желанията ", в който настояванията нямат край.

Изключително слабата интензивност в България на изборите за членове на Европейския парламент и неприятното показване на ръководещата партия ГЕРБ и съдружните й сътрудници без подозрение мощно тормози и разтресе " Дондуков 1 ". Заради " Апартаментгейт " след изборите на министър-председателя му се наложи да извади от политиката дясната си ръка - Цветан Цветанов.

Примката се стяга с наближаването на локалните избори.

Голяма част от общините, сякаш в патримониума на ГЕРБ, са в действителност и на Движение за права и свободи.

Председателят на ГЕРБ е наясно, че без помощта на Движението за права и свободи партията му ще изгуби въздействие в над 50% от тях. Това от своя страна дава картбланш на Движение за права и свободи непрекъснато да повишава цената си с нови претенции, като натискът прерасна и в отворени писма от Пеевски до Борисов.

През 2016 година Борисов ни убеждаваше, че Делян Пеевски го няма, отпътувал си е в Дубай и впрочем. Това освен се оказа кьорфишек, а през днешния ден Пеевски е в България, в Народното събрание, беше определен за европейски народен представител и задава политическия ред в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР