Дневник препечатва текста на Полина Паунова от Свободна Европа.Изявлението на

...
Дневник препечатва текста на Полина Паунова от Свободна Европа.Изявлението на
Коментари Харесай

Слизането на Слави Трифонов от ефир: няколко сценария

" Дневник " препечатва текста на Полина Паунова от " Свободна Европа ".

Изявлението на Слави Трифонов, че в края на юли шоуто му завършва връзките си с bТВ след 19 години взаимна работа, породиха за следващ път клюки и спекулации за негово " влизане " в политиката.

В публично изказване на малкия екран от вторник бе обявено, че са предложили на Трифонов нов контракт от есента. Към този миг обаче няма формален отговор от продуцентската компания " Седем осми ". Единственото, което знае управлението на малкия екран, е това, което знаят и феновете – че Слави и екипът му не желаят да не престават връзките си с bТВ.

Изненадващото известие възобнови нормалния въпрос от последните години –

влиза ли Слави Трифонов в политиката?

От екипа на Трифонов публично отхвърлиха коментар пред Свободна Европа. Сценаристите на предаването, които се чака да са ангажирани с " новия план ", даже и импровизирано отхвърлят да оповестят какъв тъкмо е той - дали става дума за политическа организация или за нов медиен артикул. " Каквото имаме да обявим, ще го създадем като нощес - когато му пристигна времето ", обясниха близки до Трифонов.

Неофициално обаче е " напълно евентуално Слави и хората му да се явят на избори ". " Изобщо не става дума за европейски избор, тъй като няма смисъл. При идващото разпределяне за парламент – за какво да не играят, напълно умерено могат да произведат една дребна парламентарна група, с въздействие ", разясняват източници на " Свободна Европа ".

Друга опция е Трифонов и екипът му да стартират нов медиен план, а " разиграването " на лотария с имуществото на " Шоуто на Слави " да е единствено рекламен трик.

Слави Трифонов изясни, че той и екипът му не се усещат " част от медийната среда " и " на място ". " Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за независимост и за методите на отстояването ѝ. От позицията, в която сме в този момент, не можем да създадем повече ", сподели водещият в понеделник.

Съществува и трета опция, която към този момент се популяризира като версия - водещият да се кандидатира за кмет на София. Този вид обаче не намира никакво удостоверение.

Какво стана с кастинга?

Преди повече от година Слави Трифонов провежда кастинг за политици. Той постоянно е споделял желанието си да се включи в българската политика. След прослушванията, които бяха предавани онлайн в интернет, по този начин и нищо не се случи с " препитваните ". Една от участничките в кастинга " Има такава страна " обаче се оказа на трето място в листата на Българска социалистическа партия - това е Цветелина Пенкова.

Идеята за прослушването за политици пък се роди, откакто Слави Трифонов и екипът му проведоха референдум за въвеждане на мажоритарна изборна система. Водещият употребява шоуто, с цел да пропагандира жителите да поддържат препоръчаните от него въпроси. Допитването не събра задоволително гласове, с цел да стане приемането на предложенията наложително за Народното събрание.

Веднага по-късно екипът на предаването взаимно с омбудсмана Мая Манолова изготвиха проектозакон за въвеждане на концепциите им. Най-често споменаваната нечиста сделка за бъдещето на Трифонов е обвързвана точно с това партньорство и въпросът е дали няма да сплоти сили с Манолова, която също като него се радва на високо утвърждение.

Колко обаче е рейтингът на Трифонов? За момента няма отговор на този въпрос. Причината е, че социологическите организации преди измерваха възможната поддръжка за политически план на Трифонов, само че в последно време към този момент не го вършат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР