Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи с американец в първия си мач на твърди кортове

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис шампионата във Вашингтон от сериите АТП 500. Българинът надделя Макензи Макдоналд от Съединени американски щати със 7:6 (6), 6:2.

Срещата продължи час и 31 минути.

Двубоят беше първи за на твърди кортове след присъединяване му на. Българинът е подложен под №5 в главната скица и стартира непосредствено от втория кръг.

Надпреварата е значима инспекция преди последния шампионат от Големия шлем за годината - US Open (28 август - 10 септември).

Димитров и 28-годишният американец се срещнаха за трети път, като дотук всеки беше спечелил по един мач. Българинът през 2018 година на Australian Open, а Макдоналд в " Мастърс " шампионата в Маями през 2022 година

Първият сет беше доста оспорван, като продължи 61 минути. И двамата тенисисти бяха сигурни в подаванията си, като нямаше нито една точка за пробиви. Така се стигна до тайбрек, в който Макдоналд поведе с минипробив и 3:1 точки.

След това обаче Димитров взе четири следващи точки и съумя да вземе тайбрека с 8:6.

Драматично изгубеният първи сет се отрази на Макдоналд и Димитров съумя да го пробие още на старта на втората част. След това българинът затвърди пробива, а по-късно продължи да играе доста решително. Той проби още един път, с цел да поведе с 5:2, след което взе и подаването си.

В идващия кръг Димитров ще играе с Емил Руусувуори или Йошихито Нишиока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР