Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Съдията обясни защо е пуснал насилника от Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Докладчикът по делото за обезобразеното 18-годишни момиче в Стара Загора Татяна Гьонева разгласи на брифинг пред медиите, че в началото на обвинения е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета, защото това сочела съдебномедицинската експертиза. Тя посочи, че от съда са работили доста бързо, тъй като сходен вид производства са незабавни.

Председателят на Окръжния съд в Стара Загора Красимир Георгиев добави, че закононарушението е осъществено в края на юни, а правосъдният акт за повдигането на обвиняване за лека телесна щета е от 5 юли. Тогава е взето решение да се повдигне такова обвиняване, тъй като събраните доказателства и експертизата сочили, че става въпрос за пострадвания, които не водили до заплаха за живота.

" Разбираме човешката реакция. Ние не сме роботи, също сме хора. Към оня миг (бел. ред. повдигането на обвиняването за лека телесна повреда) по импортираните доказателства и въз основа на закона трябваше да решим можем ли да потвърдим толкоз сериозна мярка (бел. ред покачване на обвиняване за междинна телесна щета, което разрешава задържане за непрекъснато на обвинения). Защото, в случай че излезе, че е погрешно арестуван, след това ще стартират производства и по-късно ние отново ще сме отговорни ", сподели Гьонева.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР