Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

"Ке ви убием от бой": Служител на "Мини Марица-изток" е отстранен, след като защити насилника от Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Мини Марица-изток " ЕАД се разграничи и осъди позицията на служителя си Виктор Костов, който в статус във " Facebook " отбрани мъжа, който с макетен нож 18-годишно момиче в Стара Загора.

От изказване на мините се схваща, че със заповед на шефа на рудник " Трояново-север " Костов е отхвърлен от работа до изясняване на всички условия.

" Евала брат показвай кои е мощния пол ", написа Костов в профила си в обществената мрежа (цитатът е буквален, като са непокътнати няколкото правописни и пунктуационни неточности - бел. ред.). Статусът му стана доста известен и провокира нова вълна на отвращение от поддръжката му и заканите на тези, които " имат нещо срещу Гошката ". Тях ги приканва " ДА МИ ПИШАТ НА ЛИЧНО КЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УБИЕМ ОТ БОЙ БАТЕ ". Той заявав още, че 400 шева ще им се сторят малко.

От постта му се получава удостоверение, че дребното име на насилника е Георги. Според данните на прокуратурата мъжът е с букви - Г.Н.Г. Още от петък вечер в обществените мрежи се популяризират фотоси и профил на мъж с потребителско име Георги Николаев. Официално удостоверение за самоличността му няма.



А няколко часа по-късно пристигна реакцията на сдружението. В обществената част от профила на Костов се вижда, че той е показал, че работи в " Мини Марица-изток " и е от Раднево, където и живее.

" Човешкият живот и здравето са неприкосновени и всяко посягане върху тях е неприемливо ", акцентират от мините.

С позиция излезе и изпълнителният шеф на " Мини Марица-изток " Илза Чинкова. Тя се обръща към Костов също във " Facebook ": " срамя се и съдя твоята грозна позиция ".



" Ти си позор за хилядите честни служащи и чиновници в " Мини Марица - изток " ЕАД. Не желая никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция. И още веднъж, като майка и жена ще ти кажа, че и един единствен тегел, изработен онлайн създание, породен от ръката на някакво човешко неразбирателство, наречено от теб " мощен пол ", е прекомерно доста и неприемливо за времето и обществото, в което живеем ", написа Чинкова.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР