Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Путин каза на африканските лидери, че Москва проучва техния мирен план за Украйна

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Руският президент Владимир Путин сподели на африкански водачи, че Москва почита тяхното спокойно предложение за Украйна и деликатно го изследва, съобщи " Ройтерс ".

Путин също така съобщи на среща на върха Русия-Африка, че Русия усилва доставките на храна за Африка, в това число с някои безвъзмездни доставки на зърно, които разгласи ден по-рано, и се интересува от развиване на военно съдействие с континента.

Африканските водачи предишния месец както на Путин, по този начин и на украинския президент Володимир Зеленски.

 Путин към африкански водачи: Ще ви дам гратис зърно макар лицемерния Запад Путин към африкански водачи: Ще ви дам гратис зърно макар лицемерния Запад

Първоначално Путин я приветства, като изреди лист с съветски недоволства против Украйна и Запада, до момента в който което би оставило на Русия контрола над съвсем една пета от Украйна и би дало време на съветските сили да се прегрупират.

На втория ден от срещата на върха Путин сподели, че Русия е подготвена да достави някои оръжия на Африка гратис, с цел да усъвършенства сигурността на континента и да работи в по-тясно съдействие с африканските правоприлагащи и разследващи служби.

Той означи, че усилва износа на селскостопански артикули и ще остане благонадежден снабдител на храни. Москва е отписала 23 милиарда $ дълг, добави Путин, без да прецизира за какъв интервал от време или да посочва забърканите страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР