Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Тръмп отрече да опитвал да отмени загубата си на президентските избори

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е почтен по отправените му обвинявания в образуване на скрит план за анулация на провалянето му на изборите през 2020 година, заяви Би Би Си

По време на къс развой той говореше безшумно, с цел да удостовери, че не се признава за отговорен и и че не е бил под въздействието на никакви субстанции.

По-късно той сподели пред кореспонденти, че казусът е " гонене на политически конкурент " и го дефинира като " доста печален ден за Америка ".

 Тръмп е упрекнат за опита да анулира резултата от президентските избори през 2020 г Тръмп е упрекнат за опита да анулира резултата от президентските избори през 2020 г

" Това е гонене на политически конкурент. Това в никакъв случай не е трябвало да се случва в Америка ", сподели Тръмп, преди да се качи на самолета си, с цел да се върне в Ню Джърси след правосъдното съвещание.

Това е третото явяване на някогашния президент за четири месеца като обвинен. Срещу Доналд Тръмп се водят каузи за изнасяне на секретни документи от Белия дом и за заличаване на записи, свързани с тях.

Тръмп влезе през задната врата на правосъдната палата в четвъртък следобяд единствено на метри от мястото на протеста в Капитолия на Съединени американски щати, което е централно за делото на прокуратурата.

Той пледира почтен и по четирите отправени му обвинявания - за скрит план за машинация на Съединени американски щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане, възпрепятстване на служебно произвеждане и скрит план против правата на жителите.

Съдия Моксила Упадхяя предизвести някогашния президент да не оповестява обстоятелствата по случая, като му сподели, че в случай че той не се съобрази, може да издаде заповед за арест, да анулира изискванията за освобождение или да му добави обвиняване за пренебрежение към съда.

Прокурорите споделиха на чуването, че делото ще има изгода от бърз развой, само че отбраната упорства за отсрочване на процеса, като съобщи, че се нуждае от повече време за подготовка.

Тръмп изиска отсрочване и на другото дело - за изнасяне на секретни документи от Белия дом за след президентските избори през 2024 година, за които Тръмп се кандидатира.

 Тръмп търси отсрочване на процеса за прибраните секретни документи Тръмп търси отсрочване на процеса за прибраните секретни документи

Около 1000 обвинени, упрекнати в присъединяване в щурма на Конгреса на 6 януари 2021 година, се появиха в същата постройка на съда. Бившият президент като че ли замени погледи в съда с Джак Смит, специфичният прокурор, управляващ следствието, написа Би Би Си, добавяйки, че Тръмп е бил видян нервно да върти палци, до момента в който е чакал началото на чуването.

 Четирима Четирима " Горди момчета " бяха приети за отговорни за щурма на Капитолия
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР