Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Русия атакува с дронове Киев и дунавско пристанище

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Украинската столица Киев, както и черноморските пристанища Одеса и Исмаил бяха подложени на офанзиви с дронове от съветските сили в рано в сряда.

От зародилите пожари са потърпевши пристанищни и промишлени уреди в южната част на Одеска област и е развален силоз за предпазване на зърно. Щетите още са неразбираеми.

Украинските медии оповестяват, че дроновете са изстреляни от Черно море и по-късно са се придвижили на запад по река Дунав към Измаил, основно пристанище, от което украинското зърно се транспортира с шлепове до румънското черноморско пристанище Констанца.

Атаката идва часове, откакто Съединени американски щати обявиха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че няма да позволен организацията да подкрепя износа на съветски торове, в случай че Москва не се върне в договорката за зърнения кулоар през Черно море, която напусна едностранно на 17 юли.

 Руските офанзиви оставят малко благоприятни условия за украинските земеделци, искащи да изнасят зърно Руските офанзиви оставят малко благоприятни условия за украинските земеделци, искащи да изнасят зърно

След като се отдръпна от договорката за експорт на украинско зърно, Русия заплаши да нападна всички кораби, които се насочват към черноморските пристанища на Украйна - де факто налагайки морска обсада.

Поради това дунавският маршрут има огромно значение като опция, напомня Би Би Си.

През юли Русия унищожи инфраструктурата за предпазване на зърно в Рени, друго огромно украинско пристанище на река Дунав.

 Русия бомбардира украинско речно пристанище на границата с Румъния Русия бомбардира украинско речно пристанище на границата с Румъния
Киев е нападнат с " Шахед "

В столицата противовъздушната защита е съумяла да смъкна всичките 10 ирански дрона " Шахед ", употребявани за офанзивата. Те са били изстреляни от разнообразни направления, написа Ройтерс.

 Дрон преди разсъмване прелита над Киев
© Reuters

Дрон преди разсъмване прелита над Киев

Отломките от безпилотните апарати са паднали върху няколко региона, засягайки нежилищна постройка, детска площадка и дърво. Кметът Виталий Кличко съобщи, че жертви няма. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР