Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Най-малко двама загинаха при руска ракетна атака срещу Кривой Рог в Украйна

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Руски ракетни удари по центъра на град Кривой Рог в Южна Украйна убиха минимум двама души, а други са под руините, заяви украинският вътрешен министър, представен от " Ройтерс ".

Дим се извиваше от зейнала дупка в девететажна постройка, до момента в който друга, четириетажна постройка е съвсем разрушена, демонстрира видео, оповестено от президента Володимир Зеленски.

" Двама са мъртви и към пет-седем души са под руините ", съобщи министърът на вътрешните работи Игор Клименко по малкия екран. Главната прокуратура заяви, че 25 души са ранени, в това число четири деца.

Зеленски, който е израснал в града с население от над 600 хиляди души преди войната, заяви, че ударите са поразили университетска и жилищна постройка.

" Този гнет няма да ни уплаши или пречупи. Ние работим и спасяваме нашия народ ", съобщи той в " Телеграм ".

Министерството на вътрешните работи заяви, че една ракета е блъснала девететажна жилищна постройка, а друга - четириетажна постройка, която е част от образователно заведение.

 Украйна заяви за тежки боеве на североизток Украйна заяви за тежки боеве на североизток

При обособена съветска ракетна офанзива против южния град Херсон един човек беше погубен рано в понеделник, а други двама бяха ранени, сподели регионалният шеф Олександър Прокудин в " Телеграм ".

Междувременно назначеният от Русия началник на украинската Донецка област съобщи, че двама души са били убити и четирима ранени при украински обстрел на град Донецк, регионалната столица.

В изказване, оповестено в " Телеграм ", Денис Пушилин сподели, че хората са починали, когато украински снаряди са блъснали граждански рейс. Кметът на Донецк, назначен от Русия, разгласява настрана в " Телеграм " фотоси на изгорен рейс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР