ДневникДоговорката на ДПС и ГЕРБ за отворено финансиране на политическите

...
ДневникДоговорката на ДПС и ГЕРБ за отворено финансиране на политическите
Коментари Харесай

Дневник: Добрите западни практики у нас ги превръщат в свинщина! ГЕРБ и ДПС се готвят да управлават вечно

" Дневник "

Договорката на Движение за права и свободи и ГЕРБ за отворено финансиране на политическите обединения, в което влизат и дарения от бизнеса, провокира мнения в обществените медии. Движение за права и свободи разгласи във вторник, че ще внесе предложение дотация да няма и да отпадне ограничаването за финансиране на политическите обединения от компании, както и таванът от 10 хиляди лева за дарения от физически лица. ГЕРБ избира да се резервира дотацията от 1 лева на глас.

 

Владимир Клисуров, " Facebook ":

 

Щатската система за официализиран лобизъм, само че побългарена. Сега към този момент огромните компании публично ще финансират партиите. Гражданските начинания отпътуват в предишното. Теми като екология, претенции за по-високи минимални заплати, обществена сигурност на чиновниците остават обратно.

 

-----

 

Радан Кънев, " Facebook ":

 

Идеята за " отворено финансиране " на партиите от бизнеса е пагубна за честността в българската политика. Този модел узаконява рекета върху бизнеса и политическата корупция. Отделно, той слага властта и опозицията в изцяло неравностойно състояние.

 

Такъв модел внезапно ще отдалечи България от Европа, изключително в областта на свободата на бизнеса и битката с корупцията. Не се удивлявам, че този модел е плод на споразумение сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Отива им...

 

-----

 

Весел Гагов, " Facebook ":

 

Това е разруха за извънпарламентарната съпротива! И всичко това се случва в навечерието на локалните избори наесен. Законово се отстраняват всички останали партии, с изключение на тези във властта и към нея сега. Не може да се вкарва такова законодателство, тъй като се дискриминира политическото посланичество на гласуващата и дейна част от популацията. Партиите не са бизнес обединения, въпреки че безконечните ръководещи са обхванати от обръчи от компании, и по закон не могат да развиват стопанска активност. Съвременната народна власт ще се изврати, в случай че се приложи такава концепция. Партиите би трябвало да останат политически сдружения, а не бизнес асоциации.

 

-----

 

Станислав Янков, " Facebook ":

 

Отново българските политици ще трансформират положителните западни практики в българска скотщина! Решението за нулеви партийни дотации е чудесно - в Швейцария са такива, хората там си живеят доста добре, швейцарските партии не са потънали в олигархични зависимости, работят си доста отговорно пред обществото. И от тук-нататъка настава свинщината!

 

Какви неограничени дарения, какви простотии, дето и в Съединени американски щати ги няма?! Тия психопати, родните политици, преднамерено вършат такива безобразни свинщини, с цел да предизвикат най-после насилствена кавга с тях!!!

 

Основното перо в партийните разноски е за медийна реклама. Затова - прави се един профилиран държавен уебсайт, в който всички регистрирани партии да са показани равностойно на началната страница, БЕЗПЛАТНО (поддръжката на уеб страницата ще се финансира от държавния бюджет). Всички медии и искащи жители ще се осведомят за позициите на другите партии по поддържаните от тях въпроси единствено от този уебсайт. Партиите без проблеми могат да си поддържат и фейсбук страниците - в случай че не е напълно гратис, то най-малко е много на ниска цена. Медиите ще могат да канят събеседници от партиите за изясняване на интересуващите ги въпроси, БЕЗПЛАТНО, с цел да бъдат забавни за феновете си и по този начин да получават повече приходи от продажби на реклама.

 

При всичко това издръжката на партиите няма да е безобразно скъпа като до момента, партийната дотация може да е нулева, като в Швейцария, партийните дарения могат И би трябвало да са лимитирани. Има и приток от членски импорт. Какво повече от това биха могли да желаят партиите?!!! Или преднамерено, на инат ще вършат нещата по свински, като " наказване " за жителите, че желаят държавната дотация за глас да не надвишава 1 лев!!!

 

-----

 

Огнян Минчев, " Facebook ":

 

Статутът на партиите и изискванията за тяхната активност са част от българския ангажимент към Копенхагенските (политическите) критерии за участие в Европейски Съюз. " Отвореното финансиране " задълбочава олигархичния модел на нелегитимна връзка сред стопанска система и политика и внезапно понижава опциите за либерален избор.

 

-----

 

Весислава Танчева, " Facebook ":

 

Днес просто демонстрираха на всички по какъв начин наподобява дългогодишното им общуване под юргана на споделените ползи. Твърдя, че ГЕРБ и Движение за права и свободи пробват вечно да се освободят от съпротива, като употребяват Българска социалистическа партия, едвам има някаква реплика на опозиция...
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР