dnevnik.bЯпония излиза в безпрецедентна десетдневна почивка, за да отпразнува изкачването

...
dnevnik.bЯпония излиза в безпрецедентна десетдневна почивка, за да отпразнува изкачването
Коментари Харесай

Япония излиза в безпрецедентна десетдневна почивка заради абдикацията на императора

dnevnik.b

Япония излиза в невиждана десетдневна отмора, с цел да отпразнува изкачването на принц Нарухито на Хризантемовия престол. Празниците може би ще дадат най-малко временен подтик на забавящата се стопанска система.

Хотелиери, търговци, влакови оператори - всички те чакат да завоюват от почивката, която ще продължи от през днешния ден до 6 май. Рекордните 24.7 млн. души (около една пета от популацията на страната) евентуално ще пътуват, демонстрират данните на туристическата организация JTB.

" Японците са празнично настроени поради началото на новата имперска епоха и десетдневната отмора ", разяснява представителят на пивоварната Asahi Йоши Хори. Компанията е нараснала производството на няколко свои марки с 5-10% по случая. " Смятаме, че празникът ще усили потреблението. "

Всяка година по това време има така наречен златна седмица - поредност от празници, които в този момент бяха и удължени поради прехода от един монарх към различен. Император Акихито ще абдикитира на 30 април, а на идващия ден ще бъде сменен от сина си Нарухито. За пръв път от два века нов император ще се появи не поради гибелта на предшественика си, което значи, че японците няма потребност да оплакват загубата на авторитетна фигура, а могат единствено да честват. Магазини в Токио към този момент оферират сувенири с надпис " Здравей, Рейва ", както е името на новата ера. То условно може да се преведе като " Благоденствие и естетика ".

Очакваният стопански скок ще усили растежа на Брутният вътрешен продукт във второто тримесечие на годината и ще даде на премиера Шинзо Абе още една причина за към този момент плануваното нарастване на налозите през октомври, отбелязва основният икономист в института Dai-ichi Life Research Хидео Кумано. Според него разноските за пътувания в страната ще се усилят с съвсем 30% спрямо предходната година.

Общите потребителски разноски ще се усилят със 7.6% съгласно прогнозите, само че някои специалисти считат, че по-късно потреблението ще спадне и в дълготраен проект почивката няма да има огромен резултат. Производителите също не чакат огромни промени. " Тойота " да вземем за пример всекидневно затваря фабриките си през Златната седмица и ще направи това и в този момент.

Дневник

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР