dnevnik.bgПоложението с коронавируса не е чак толкова опасно, смъртността от

...
dnevnik.bgПоложението с коронавируса не е чак толкова опасно, смъртността от
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Без паника! Смъртността от коронавируса през 2012 и 2002 г. е била в пъти по-голяма

dnevnik.bg

Положението с ковид не е чак толкоз рисково, смъртността от него е сравнима със смъртността от сезонния грип и другите вирусни болести. Това разяснява пред Българска национална телевизия зам.- началникът на координационния щаб по ковид проф. Тодор Кантарджиев.

При ковид 15% са тежките случаи, а 2.5- 3% е смъртността, а при сезонния грип - 0.5%, сподели той. Предишните разновидности на ковид 2002 година смъртността беше 10-15%, през 2012 година беше 40% -това си е към този момент за боязън, добави специалистът.

Той иронизира манията за запасяване с съществени храни и варива, както и паниките към неналичието на защитни макси за лице като акцентира, че и шалът прави същата работа.

Кантарджиев успокои, че дребните деца под 1 година не се заразяват с конронавируса, а бременните раждат здрави деца. Напомни, че най-хубавата профилактика е същата, каквато и при сезонния грип, а точно - персонална хигиена и чист въздух.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР