dnevnik.bgБНТ поднася своите извинения на посолството на Украйна и на

...
dnevnik.bgБНТ поднася своите извинения на посолството на Украйна и на
Коментари Харесай

БНТ се извини на посолството на Украйна, след като показа карта на страната без Крим

dnevnik.bg

Българска национална телевизия сервира своите извинения на посолството на Украйна и на феновете на медиата за показаната в централната емисия от 18 септември 2019 г. карта на страната без самостоятелна република Крим. Тя не дава отговор на формалните, интернационално приети граници на Украйна, както и на формалната позиция на Министерството на външните работи (МВнР) на България.

Гафът провокира реакция от страна на посолството на Украйна в България, което популяризира през днешния ден във " Facebook " профила си писмо до генералния шеф на малкия екран Емил Кошлуков. В него е отправена молба за опровергаване и се напомня формалната позиция на България за анексирането на полуострова от Русия.

Грешната карта била постъпила в последния миг за лъчение от графичния отдел на новините и не била прегледана от интернационалния редактор, заяви медиата в централната си вечерна емисия.



Поискани са писмени пояснения от дежурния режисьор по монтажа, от интернационалния редактор и от продуцента на централната емисия. Те ще бъдат осъдени съгласно Правилника за публицистичната активност в Българска национална телевизия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР