Дневни полицаи в цяла Франция хвърлиха белезниците си на земята,

...
Дневни полицаи в цяла Франция хвърлиха белезниците си на земята,
Коментари Харесай

Френски полицаи хвърлиха белезниците си в знак на протест срещу твърденията за расизъм

Дневни служители на реда в цяла Франция хвърлиха белезниците си на земята, поради засегнатост от изказванията, че толерират бруталността и расизма . Протестиращите чиновници на реда минаха в ескорт по Шанз Елизе в центъра на Париж, като надуваха сирените на патрулните коли, споделя

Служителите на реда отхвърлиха всевъзможен паралел с сътрудниците си в американския град Минеаполис, където гибелта при арест на афроамериканеца Джордж Флойд докара до всеобщи митинги против расизма по целия свят. „ Мога единствено да кажа, че служителите на реда не са расисти. Омръзна ни да слушаме това. Полицията показва полезностите на Републиката, както постоянно сме го правили. Полицаите просто си правят работата. Наказват, който би трябвало да бъде осъден, само че не избират закононарушенията, не избират въз основа на цвета ”, сподели Фабиен Ванфемерлик.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер забрани потреблението на задушаващи техники за неутрализиране на арестанти, откакто протестиращи във Франция също упрекнаха полицията в расизъм към етническите малцинства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР