Днеспарламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът

...
Днеспарламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът
Коментари Харесай

Депутатите гласуват вота на недоверие

Днеспарламентът ще гласоподава импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение. Вотът беше импортиран в деловоството на Народното събрание на 20 ануари, над четири часа депутатите разискваха претекстовете му.

Т ова е четвъртият избор на съмнение към държавното управление „ Борисов 3 “ , като този път той е на тематика " Провал в политиката по околната среда и водите ".

От Българска социалистическа партия мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна заплаха това число да пораства. „ Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в бунище “. Според водача на левицата Корнелия Нинова даже да се откри решение на рецесията в Перник, ръководещите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч. Провалът на държавното управление на Борисов към този момент не е единствено вътрешен. Това е неуспех във връзка с европейското бъдеще на България. Сега е моментът освен да желаяме смяна посредством свалянето на кабинета „ Борисов “, само че и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите претекстове. Това е една цялостна визия за развиване на зелена стопанска система, зелени градове и съответни ограничения във всяка от трите области – нечистия въздух, боклуците и решаването на казуса с ръководството на водните запаси на България “, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова по време на дебатите.

По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ дефинира вота като „ Пир по време на чума “ . Според депутата Георги Марков опозицията в лицето на Българска социалистическа партия би трябвало да се бори не с ръководещите, а с бедствието в Перник.

От Движение за права и свободи към този момент обявиха, че ще поддържат вота на социалистите с претекста, че Движението е уверено във вредата, която ръководещото болшинство нанася на демокрацията, само че и на живота и здравето на всички български жители.-->

От „ Атака “ оповестиха, че ще решат дали да поддържат вота по време на гласуването му.

„ Воля “ към момента не са декларирали твърда позиция дали ще поддържат документа.

До момента Българска социалистическа партия е получила поддръжка само от Движение за права и свободи . Двете партии разполагат общо със 104 гласа, само че с цел да бъде сполучлив вотът, за него би трябвало да гласоподават 121 депутати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР