Днешното заседание на парламента започна със скандал. Поводът беше предложение

...
Днешното заседание на парламента започна със скандал. Поводът беше предложение
Коментари Харесай

Заседанието на парламента започна със скандал

Днешното съвещание на Народното събрание стартира със скандал. Поводът беше предложение на ГЕРБ да си удължи периода сред двете четения на Закона за правосъдната власт, който урежда действието на европейската прокуратура у нас.
„ Пет дни са малко за толкоз значим закон, дано добре обмислим текстовете в него “, сподели Радомир Чолаков от партията.
От „ Продължаваме подмяната “ се усъмниха, че се цели съзнателно закъснение на закона. „ ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха всичко допустимо този законопроект да бъде занимателен и да не бъде признат, само че се надявам всички останали, които желаят да се случи нещо по правосъдната промяна и европрокуратурата, да не поддържат “, сподели Настимир Ананиев от Политическа партия.
„ Моля да не допускате от тази естрада провалени политически цветарки, които са управлявали с Борисов, и то сполучливо, негови ортаци по шкафчета, да раздават тук морал. Не позволявайте на долни лъжци от тази естрада да ръсят обиди “, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи.
Това докара до наказване на Хамид Хамид. „ Възразявам против препоръчаното наказване и предлагам Миро Иванов да бъде осъден за това, че разрешава от тази естрада Ананиев да лъже необмислено “, отговори Мустафа Карадайъ.
„ Единственото, което върша, е да не търпя език на омразата и обръщенията сред депутати с оскърбителни думи, отговори Иванов. И, господин Карадайъ, доста скърбя, че за 7 месеца не сте запомнили моето име - то е Мирослав, а не Миро “, отвърна ръководителят на Народното събрание.
Впоследствие спор породи и поради предлагането на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили 24 май да бъде народен празник вместо трети март.
Депутите и през днешния ден си удължиха работното време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР