Днешното събитие е морален акт на възстановяване на гордия български

...
Днешното събитие е морален акт на възстановяване на гордия български
Коментари Харесай

Възстановяване на авиационен дух и достойнство видя Румен Радев в Долна Митрополия

Днешното събитие е честен акт на възобновяване на гордия български авиационен дух и достолепие . То е деяние, което дължахме на вековната ни авиация , на поколенията преподаватели, летци и авиационни експерти, на нашите учители с побелели коси, които отдадоха младостта и силите си на българската авиация, съобщи президентът Румен Радев на тържественото разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия.

" Днес съм задоволен, че макар изгубеното историческо време , празните обещания , безхаберието и съпротивата , със систематичния напън на авиационната общност възобновяване на висшето учебно заведение е реалност . Това е образец, че всички институции и виновни фактори сме длъжни да работим дружно , когато идеята е бъдещето на България ", разяснява Радев.

По думите му този ден е отдаден на бъдещето на българската авиация и нация , тъй като поставя завършек на голяма неправда - закриването преди 18 години на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " и свеждането му до Факултет " Авиационен " към Националния боен университет.

Радев акцентира, че учебното заведение би трябвало не просто да бъде възобновено, само че и да разгърне нова по дух и наличие активност , съответна на провокациите на бъдещето, бързото развиване на авиационните технологии и на модернизацията на Българската войска.

" Очаквам от управлението освен в най-кратък период да възвърне традициите на военновъздушното учебно заведение, само че и да го трансформира в атрактивен учебен и теоретичен център , привлекателен за младите и целеустремени българи с качеството на авиационното обучение и авиационната просвета ", добави той.

Президентът акцентира нуждата от дръзка визия и въодушевена и неуморна работа , с цел да може учебното заведение освен да отстои своята водеща роля във военно просветителната ни система, само че и да се утвърждава като център за подготовка на фрагменти за гражданската авиация , с потвърдена успеваемост и сигурност .

" Авиация се гради с дух, разум и сърце ", изяснява Румен Радев.
 Възстановяването на Военновъздушното учебно заведение - изправяне на една неправда съгласно Каракачанов
Възстановяването на Военновъздушното учебно заведение - изправяне на една неправда съгласно Каракачанов

По думите му курсантите има от кого да се учат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР