Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви

...
Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви
Коментари Харесай

Нинова доволна: Главчев постъпи правилно

Днешното решение на Главчев беше неизбежно и вярно. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.
Тази заран ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка. В сряда парламентарната група на Българска социалистическа партия внесоха 88 подписа за предварителното му освобождение от поста и оповестиха, че няма да влизат в пленарна зала до оставката на Главчев.
" Днешното решение е и горчив урок за цялата политическа класа и най-много за ръководещото болшинство. Урок за това, че е обикновено в правовата страна е обикновено да има ръководещи и съпротива, че е обикновено да сме на разнообразни отзиви, тъй като представляваме разнообразни групи от българското общество, че е обикновено да има независимост на словото и взаимно почитание за разнообразни позиции ", съобщи Нинова.
„ Това е тест за политическа зрялост дали сме подготвени да сложим, ново начало на парламентаризма. Дали сме подготвени да възстановим конституционните правила, че в парламентарната Република висш орган е Народно събрание и изпълнителната власт се излъчва от това Народно събрание и се управлява от него. Дали сме подготвени да подсигуряваме освен в тази зала, а в цялото българско общество независимост на отзиви, разлики и взаимно ценене на тези разлики. Пред това сме изправени през днешния ден. Дано прекратим досегашния жанр на работа на Народно събрание “, прикани Корнелия Нинова.
" Българска социалистическа партия ще са поръчител за това и най-много българските жители да се усещат свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции ", сподели още водачът на социалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР