Днешното предложение на Борис Джонсън за споразумение за Брекзит все

...
Днешното предложение на Борис Джонсън за споразумение за Брекзит все
Коментари Харесай

Юнкер: Има положителен напредък в британското предложение за Брекзит, но остават и някои проблемни моменти

Днешното предложение на Борис Джонсън за съглашение за Брекзит към момента съдържа някои проблематични моменти, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след телефонен диалог с английския министър председател, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Юнкер " призна позитивния прогрес, изключително във връзка с цялостното координиране на регулациите за всички артикули и контрола на стоките от Англия, които влизат в Северна Ирландия ", се споделя в изказване на Комисията.

Обаче " той означи също, че остават някои проблематични моменти, за които ще е нужна спомагателна работа в идващите дни, изключително във връзка с ръководството на защитния механизъм " за Ирландия, се споделя още в изказването.

" Трябва да разполагаме с юридически работещо решение, което дава отговор на всички цели на защитния механизъм: да се избегне твърда граница, да се резервира съдействието Север-Юг и островната стопанска система и да се отбрани общият пазар на Европейски Съюз и мястото на Ирландия в него ", е споделил Юнкер на Джонсън.

Деликатният баланс на остров Ирландия, който бе реализиран със Споразумението от Разпети петък, поставило завършек на три десетилетия спор, би трябвало да се резервира, се споделя в изказването. Юнкер ще беседва с ирландския министър председател Лио Варадкар и " деликатно ще изслуша гледната му точка ", се оповестява в изказването.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние пък ще осведоми и ще се съветва с Европейския парламент и представителите на страните членки. В идващите дни в Брюксел ще има срещи сред договарящите екипи на Европейски Съюз и Англия. Съветникът на Борис Джонсън, Дейвид Фрост дойде по-рано през днешния ден в Брюксел, където към този момент взе участие в работна среща със сътрудниците на Мишел Барние.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР