Днешното пленарно заседание започна с декларации по повод 120 години

...
Днешното пленарно заседание започна с декларации по повод 120 години
Коментари Харесай

Депутатите с декларации по повод 120 години от гибелта на Гоце Делчев

Днешното пленарно съвещание стартира с заявления във връзка 120 години от гибелта на Гоце Делчев.

Според признатата стратегия за работа на Народното събрание през днешния ден депутатите ще изслушат служебния министър на правораздаването Крум Зарков по отношение на настоящи проблеми в дирекция „ Българско поданство “ към Министерство на правораздаването, свързани с придобиването на българско поданство.

Вносители на предлагането са Цончо Ганев („ Възраждане “) и група народни представители.

 

Програма за работата на Народното събрание 03/05/2023 - 05/05/2023
09:00 ч. включва още:


Изслушване на служебния министър на земеделието Явор Гечев на съображение член 111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на желанието на държавното управление да анулира наложените ограничавания върху достъпа на артикули с генезис Украйна (Вносители: Цончо Ганев, Маргарита Генчева и Петър Петров, 2.5.2023 г.).


Изслушване на служебния министър на правораздаването Крум Зарков на съображение член 111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на настоящи проблеми в дирекция „ Българско поданство “ към Министерство на правораздаването, свързани с придобиването на българско поданство (Вносители: Цончо Ганев и група народни представители, 25.4.2023 г.) – точка първа за четвъртък, 4 май 2023 година


Парламентарен надзор по член 105 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание - петък, 5 май 2023 година от 9.00 ч.
Изслушване на служебния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства на Република България Атанас Пеканов на съображение член 111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на информация за осъществяването на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика (ДВ, бр. 6 от 2023 г.) (Вносители: Корнелия Нинова и група народни представители, 20.4.2023 г.) - петък, 5 май 2023 година, след привършване на парламентарния надзор по член 105 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.


Изслушване на служебния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства на Република България Атанас Пеканов и служебния министър на енергетиката Росен Христов на съображение член 111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на доклад и информация за подхванатите и планувани дейности по отношение на осъществяване на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика, признато на 12 януари 2023 година (Обн., Дъждовни води, бр. 6 от 2023 г.) (Вносители: Костадин Костадинов и група народни представители, 26.4.2023 г.) - петък, 5 май 2023 година, след привършване на т. 4.


Парламентарен надзор по член 92 - 104 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР