Днешното пленарно заседание на парламента не се размина без остри

...
Днешното пленарно заседание на парламента не се размина без остри
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция размениха остри обръщения в парламента

Днешното пленарно съвещание на Народното събрание не се размина без остри реплики сред съпротива и ръководещи.
В декларация на Българска социалистическа партия, националният представител Антон Кутев остро разкритикува държавното управление и ръководещото болшинство за водената от тях политика, както и за метода на разходване на обществените средства в страната.
" Събрахте съвсем 3 милиарда лв. повече, само че обществените разноски, които предлагахме, не бяха по душата на Борисов. Защото българските пенсионери не заплащат комисионни “, съобщи той от трибуната.
Според Кутев ръководещите не съблюдават правилата на бистрота и успеваемост при изразходването на средствата. „ Духът на закона, а и демократичните правила, изискват да се подсигурява, че всеки лев, събран от българските жители, би трябвало да бъде изразходван с оптималните бистрота и успеваемост. Всеки лев! “, продължи Кутев.
Той означи, че финансовата година приключва с 2,8 милиарда остатък, което е повече от 10% над заложените доходи, които съгласно него следва да бъдат изразходени с еднолично решение на премиера. „ Управляващи, няма да получите и стотинка от тези пари, аз да ви кажа. Вие сте единствено гуменият щемпел, който подпечатва цялото това безсрамие в границите на цялата предходна година “, сподели още Кутев.
На тези обвинявания отговори депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. „ Популистите по този начин вършат - станат на трибуната, изплюят си отровата и бягат. Стойте да чуете! Къде бягате? “, обърна се той към опозицията, чиито депутати започнаха да напущат залата.
„ Говорите за кражба на годината. Кражбата на века стана доста по-рано, от 1989 година, когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте страната “, продължи депутатът от ГЕРБ.
Той разкритикува и президента Румен Радев. „ В „ Панорама “ предишния петък се появи президентът, прикрит в кристално чиста бяла тога и с искра на водач в очите оглави похода на всички, които от дълго време копнеят да заличат достиженията на днешните ръководещи.
В прорез с конституционните си пълномощия на обединител, още с първите си слова, с изострен и нахален звук, стартира да насажда внушения и да чертае разграничителни линии “, счита Гърневски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР