Днешното мнозинство беше необходимо за България, обратното щеше да означава

...
Днешното мнозинство беше необходимо за България, обратното щеше да означава
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставаме на позицията, че правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да подкрепим

Днешното болшинство беше належащо за България, противоположното щеше да значи блокаж на страната
„ Оставаме на същата кардинална и безкомпромисна позиция – държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи или с мандат на „ Възраждане “ няма да подкрепим. Днешното болшинство беше належащо и наложително към този момент за България и за българския народ. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

„ Сами си давате сметка какво щеше да означаваше, в случай че и през днешния ден не изберем ръководител – няма парламент, няма закони, няма бюджет, няма парламентарна република. Наистина блокаж на страната “, изясни тя.

По нейните думи още е рано да се приказва за държавно управление, първо президентът би трябвало да организира съвещания. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни позицията на Националния съвет на партията, че държавно управление с първия мандат няма да бъде подкрепено от левицата. Нинова съобщи още, че „ Българска социалистическа партия за България “ ще се отзове на поканата на „ Продължаваме промяната “ като мандатоносител за диалози за сформиране на държавно управление, в случай че такава бъде отправена. 

„ За нас е значимо ние да запазим успокоение, разсъдък, диалогичност и да пристъпим доста бързо към деяние. Още през днешния ден да приказваме за комисии, да формираме работна група, която да изготви устав на Народното събрание. Самите ние сме внесли над 10 законопроекта. Това ни е първата грижа в този момент “, акцентира Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР