Днешното изявление на президента Румен Радев е защитна реакция, ако

...
Днешното изявление на президента Румен Радев е защитна реакция, ако
Коментари Харесай

Политолог: Очаквам президентът да заяви, че е политически репресиран

Днешното изказване на президента Румен Радев е защитна реакция, в случай че прокуратурата предприеме по-съществени ограничения против него. В момента работи превантивно, с цел да може да каже, че това е политическа принуда ако прокуратурата се заеме по-сериозно с него, тъй като е снел доверието си от кабинета. Това разяснява в студиото на ''Лице в лице'' по bTV политологът доцент Стойто Стойчев.

,,Нещата, които президентът споделя, не са нови нито за него, нито за нас. Но той в никакъв случай не е имал доверие в кабинета. Румен Радев не е назначавал кабинета, с цел да си смъква доверието от него. Той е под ударите на прокуратурата и сега се пробва да минимизира вредите за себе си в политически аспект'', добави доцент Стойчев и означи, че напрежението сред президентството и държавното управление не съставлява нова обстановка и всичко ще си остане в чисто декларативен проект.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3 "

,,Според мен на президента му е пристигнало до гуша и е решил да си каже това, което е желал да каже. Той приказва за корупция, за проблемите в правосъдната система. Общо взето доводите му са същите, които се повтарят и от САЩ'', съобщи по тематиката и събеседникът му доцент Петър Чолаков, също политолог.

,,Държавният глава е много сериозен и към правосъдната система и в частност прокуратурата. Така че по-скоро фокусът на рецензията е върху изпълнителната власт'', счита още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР