Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция

...
Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция
Коментари Харесай

Национална лотария: Частните лотарии не са нарушили закона

" Днешното изказване на шефа на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев удостовери, че частните оператори в игралния бизнес не са правили нарушаване на закона, който дефинира събирането на такси ". Това обявиха от Националната лотария, Евробет и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри в позиция до медиите.
За проверявания интервал от 2014 до 2019 година са импортирани 500 млн. лв., настояват от трите организации.
По-рано от АДФИ потвърдиха, че частните оператори в действителност са таксувани по друг метод по отношение на Държавния състезателен тотализатор, което е изцяло в границите на разпоредбите.
Според член 30, алинея 3. от Закона за
хазарта тотализаторът заплаща 15% върху цената на направените залози за всяка игра, до момента в който други три оператора плащали 20% върху цената на получените такси и комисиони от хазартната игра, която провеждат.
" В допълнение шефът прикани да се спрат спекулациите по тематиката, които уронват престижа на целия бранш ", настояват от игралните компании.
" Както постоянно сме заявявали, българските институции получават цялостна поддръжка от нас в осъществяваните от тях инспекции за определяне на безспорната истина ", споделят операторите на лотарийни игри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР