Днешният залп от хазартният бос Васил Божков е с основна

...
Днешният залп от хазартният бос Васил Божков е с основна
Коментари Харесай

Вижте кои депутати са гласували лотарията да е държавна и кои за поправката ”Менда” в Закона за хазарта

Днешният залп от хазартният необут Васил Божков е с съществена тематика опит за рекет от страна на ръководещите. Лошото за тях е, че от ден на ден хора стартират да имат вяра на Божков, а не на властта, макар многочислените обвинявания към него, повдигнати от прокуратурата. Фрог Нюз направи инспекция кои депутати са дали своят вот лотарията да стане напълно държавна.
Васил Божков през днешния ден разгласи, че поради отхвърли му да се поддаде на рекет Лотарията е одържавена. Това се случва с впечатляваща скорост, кято подига най-много въпросът дали депутатите са наясно за каво гласоподават и какви ще са следствията от дейностите им.

Ето какво демонстрират архивите на Народното събрание:

Окончателното гласоподаване на измененията в Закона за
хазарта, с които лотарията става държавна са гласувани през февруари 20120 година. Промяната е реализирана с гласовете на ГЕРБ, Обединените патриоти, ВОЛЯ, трима самостоятелни депутати и даже един глас от Българска социалистическа партия. Опозицията има и един глас срещу. 25 депутати от Българска социалистическа партия гласоподават „ въздържал се “ дружно с шестима от Движение за права и свободи.

Докладчик пред Народно събрание е Менда Стоянова. Тя показва „ Доклад по отношение на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, импортиран от народния представител Валери Симеонов и група народни представители на 16 януари 2020 година и признат на първо гласоподаване на 29 януари 2020 година Комисията по бюджет и финанси, която е водеща в тази ситуация, поддържа текста на вносителя. Конкретното предложение за одържявяване на лотарията е на народния представител Йордан Апостолов, а то гласи:
" В член 4 се основава алинея 3: Лиценз за образуване на лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, може да бъде публикуван единствено на страната. “

Очаквано няма изявления и вотът минава небрежно и без особени безредици.
Гласуват 125 народни представители: " за " са 93, " срещу " 1, " въздържали се " 31.
Предложението е признато.

По партии вотът наподобява ето по този начин:

.
Вижте и поименно кой по какъв начин гласоподава от депутатите:



Ще се върнем и обратно във времето, в продължение на тематиката за поправката „ Менда “ в закона за
хазарта от 2014 година, която отвори Васил Божков с изказванията си, че с смяната в Закона за хазарта от него е желано да заплаща такса „ помагане “, си направихме труда да извадим и по какъв начин са дали своят вот всеки един от депутатите тогава. Вижте първо предисторията на тази корекция ТУК и ТУК.

Ето и депутатския избор:



Фрог Нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР