Днешният взрив в сирийския град Африн, отнел живота на четирима

...
Днешният взрив в сирийския град Африн, отнел живота на четирима
Коментари Харесай

Ердоган: Взривът в сирийския град Африн няма да сломи решимостта на армията ни

Днешният гърмеж в сирийския град Африн, лишил живота на четирима души, няма да пречупи решимостта на турската войска, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщение към участници в интервенция " Маслинова клонка ", която стартира тъкмо преди една година, оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Терористите няма да могат да пречупят решимостта на турската войска в Африн. Нашата битка ще продължи при нужда и в Африн, и в Джераблус, и в Ал Баб, сподели президентът.

Четирима души починаха, а 11 бяха ранени през днешния ден при детонация на взривно устройство, заложено в рейс в популации с кюрди регион на Африн в Северозападна Сирия.

Днес се навършва една година от началото на интервенция " Маслинова клонка ", която турската войска предприе против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/ и Партия на демократичния съюз /ПДС/ в региона на Африн, оповестяват турските медии.

Анкара счита ПДС и свързаната с нея милиция СЗН за терористични организации, свързани с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Турция преглежда наличието на сирийската кюрдска милиция СЗН наоколо до границата си като опасност за националната си сигурност. Турската войска и подкрепяните от нея сирийски бунтовници поеха на 18 март надзор над Африн.

Преди това Турция стартира на 24 август 2016 година интервенция " Ефратски щит " в Северна Сирия, целяща да прочисти региона на границата от бойци от " Ислямска страна " и от сирийската кюрдска милиция. Тази интервенция приключи на 29 март 2017 година

В резултат на двете интервенции беше основана буферна зона за сигурност сред пограничните градове Азаз и Джераблус и беше окупиран Африн, отбелязва ТАСС.

След " Ефратски щит ", с интервенция " Маслинова клонка " ние осуетихме плана за основаване на терористичен кулоар по нашата граница, написа през днешния ден в Туитър Фахреттин Алтун, шеф за връзките в турското президентство, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Турският министър на защитата Хулуси Акар и представители на управлението на армията се срещнаха през днешния ден в Хатай /Югоизточна Турция/ с командоси, взели участие в интервенция " Маслинова клонка ", оповестява НТВ.

Трима души починаха при два атентата в Сирия през днешния ден, съобщи Франс прес.

Първият, осъществен тази заран в Дамаск, не аргументи жертви. Терористът, заложил взривното устройство в южната част на сирийската столица, бил арестуван, заяви държавната осведомителна организация САНА.

По-рано Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида сподели, че в Дамаск е била чута мощна детонация. Неправителствената мониторингова организация заяви за " убити и ранени " при гърмежа покрай постройка на военното разузнаване.

Това е първата офанзива в Дамаск от повече от една година, означи центърът, който е основан във Англия и разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия.

По-късно тази заран трима цивилни починаха и девет души бяха ранени при детонация на бомба, заложена в рейс в северния сирийски град Африн, заяви шефът на неправителствената организация Рами Абдел Рахман, представен от Франс прес.

Сред потърпевшите са сирийски протурски бунтовници.

Атаката бе осъществена точно на първата годишнина от началото на турска военна атака, при която сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа бе прогонена от Африн и региона, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР