„Днешният рапорт ще бъде съвсем кратък”, обяви главният държавен здравен

...
„Днешният рапорт ще бъде съвсем кратък”, обяви главният държавен здравен
Коментари Харесай

Нашите училища – най-безопасните

„ Днешният доклад ще бъде напълно кратък”, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев при започване на постоянния брифинг на Националния действен щаб в Министерския съвет.

След което стартира да изброява това, което „ нямаме”:

„ За вчерашния ден нямаме инфектирани деца , нямаме регистрирани случаи на болен медицински личен състав . Нямаме умрял с коронавирусна инфекция” – разгласи доцент Кунчев.

На база 3 46 проби с PCR има шестима души , които са с потвърдена коронавирусна зараза. Това са четирима души в София и по един в Благоевград и в Пазарджик.

Трима от новозаразените са настанени в болница.

„ Днес близо 50 000 деца се явяват на матури . Искам да им пожелая сполучливо полагане на изпитите и да уверя тях и родителите им, че с всички ограничения, които бяха взети по образуване на това огромно събитие, нашите учебни заведения сега са едни от най-безопасните места - и като разстояние, и като стерилизация, и като наличие на хора” – акцентира Ангел Кунчев.

По отношение на разпространяването на Covid-19 по света доцент Кунчев означи, че спрямо предходни дни няма значително разграничение, като продължава да има висок брой новозаразени и умряли в три страни – Съединените щати, Бразилия и Русия. На четвърто място е Англия - и по брой новоконстатирани случаи, и по брой жертви за денонощието.

Новозаразените в Съединените щати за последните 24 часа са 20 350 души, умрелите са 638 души . В Бразилия са новооткрити 16 409 случая на Covid-19 и 480 души са изгубили борбата с вируса. В Русия има 9268 новоконстатирани случая и умряли 138 души .

За Англия доцент Кунчев заяви единствено броя на умрелите за денонощието - 113 души .

Той означи, че пандемията продължава да се разраства в Южна Америка, където с изключение на в Бразилия високи стойности на заболяемост се записват в Перу и в Чили .

На Балканите Турция е страната с най-вече инфектирани за денонощието – 839 случая и 25 жертви. Следва Румъния – със 124 новозаболели и седмина умряли, Сърбия – с 31 новооткрити случая и един умрял.

За последните 24 часа в Република Северна Македония е потвърдена коронавирусна зараза при 62-ма души . Починалите са двама . В Босна и Херцеговина има 16 новорегистрирани за последното денонощие, в Гърция новозаразените с Covid-19 за същия интервал от време са единствено двама души .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР