Днешният протест срещу презастрояването на междублоково пространство в столичния кв.

...
Днешният протест срещу презастрояването на междублоково пространство в столичния кв.
Коментари Харесай

Присъствието на медии не позволи на Мая Манолова да критикува ГЕРБ

Днешният митинг против презастрояването на междублоково пространство в столичния кв. " Обеля 2 " беше подсилен и от омбудсмана Мая Манолова. Това беше следващото неодобрение в София, в което тя взима присъединяване и по този метод от ден на ден ускорява слуховете, че може да се включи в кметската конкуренция през есента. По този мотив зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев разгласи, че Манолова е най-подходящият човек за претендент на социалистите за кмет на София.

Именно всичко това накара омбудсмана да внимава какво приказва по време на митинга. На реплики от недоволстващи, че ръководещата партия ГЕРБ е отговорна за проблемите в " Обеля ", Манолова внимателно отбягваше политическия конфликт и даже се оправда, че мълчи, " тъй като има медии ".

Тя отхвърли да разяснява и митинга пред Съдебната палата довечера, на който беше поискано отдръпването на Иван Гешев като кандаит за нов основен прокурор и издигането на следователя Бойко Атанасов за подобен. Манолова посочи, че въпреки всичко ще направи изявление по тематиката, само че нямало да бъде през днешния ден. "

На въпрос от протестиращ дали като правист не е наясно, че в случай че не се реши казусът с правосъдната система и този на хората от " Обеля " няма да се реши, тя кимна утвърдително в символ на единодушие.

Живеещите в столичния квартал разбрали едвам преди месец, че зелената повърхност сред блоковете 244, 245 и 247, където децата им играят футбол, е продадена още през 2006 година Собствениците неотдавна пристигнали да слагат ограда.

" Уверявам ви, че обстановката в този момент е такава, че няма да се застрои нито едно междублоково пространство в София ", окуражи Манолова с мегафон протестиращите.

Тя предложи да се провокира проверка на документите по договорката – по какъв начин е станал частна благосъстоятелност парцел, където е имало детска площадка, футболен терен и волейболно игрище.

" Навсякъде съм била – в " Овча купел ", в " Красна поляна ", в " Младост " и " Стрелбище ". Навсякъде случаите са разнообразни, само че безобразието е едно – София остава без зелени площи ", заключи омбудсманът, която още не е оповестил дали ще се кандидатира за кмет на София.

Тя изиска всички документи за противоречивия терен да й се дават. Нейният екип щял да ги прегледа и другия четвъртък в нейния кабинет ще се съберат с протестиращи и от други квартали против презастрояването, с цел да търсят решения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР