Днешният протест на служителите на градския транспорт на София е

...
Днешният протест на служителите на градския транспорт на София е
Коментари Харесай

Спаси София: Протестът на шофьорите в София е организиран от ГЕРБ

Днешният п ротест на чиновниците на градския превоз на София е проведен от ГЕРБ , разкриха от " Спаси София ".

" Протестът се предвожда от Екатерина Йорданова, която с изключение на ръководител на транспортните синдикати (СТСБ), е общински консултант на ГЕРБ в СОС и ръководител на Жени-ГЕРБ. " Това е ясно доказателство за политизирането на митинга и превръщането му в партиен , с един-единствен претекст - връщането на ГЕРБ във властта и управлението на финансовите потоци на страната ", съобщи Борис Бонев.
 Дъждът не охлади протестния порив на столичния превоз
Дъждът не охлади протестния порив на столичния превоз

Протестиращите готвят нови демонстрации и блокиране на кръстовища

Според него Екатерина Йорданова е в честен спор на ползи. Тя заема няколко функционалности по едно и също време - тя е общински консултант от ГЕРБ и ръководител на транспортните синдикати.

" До 2019 година тя е и ръководител на Транспортната комисия на СОС и непосредствено носи отговорност за пагубното положение на градския превоз в София . Нека софиянци си напомним какъв брой корупционни кавги имаше точно в областта на превоза и ЦГМ, доста преди пандемията и повишението на цените на горивото ", прикани Бонев.

От " Спаси София " акцентират, че Г ЕРБ посредством следените от него синдикати, нахално манипулира и употребява работещите в градския превоз за свои партийни цели.
 Превозвачи демонстрираха протестна подготвеност в цялата страна Обновена
Превозвачи демонстрираха протестна подготвеност в цялата страна

Полицията спря обсада на пътя преди Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "

От неправителствената организация напомнят, че от години са призовавали предходните ръководещи за нуждата от цялостна промяна на градския превоз. До в този момент публичният превоз не е конкурентен по отношение на колите и все по-малко хора разчитат на него .

" Предлагали сме десетки съответни решения по какъв начин той да стане по-полезен за жителите, само че и да понижим ненужните разноски и да притеглим повече пасажери и доходи. Ръководството на Столичната община носи цялата отговорност за това, че не пожелаха да изпълнят нито една от тези ограничения. Цинично е, че кметът Фандъкова провежда митинги, вместо да си свърши работата, за която ѝ се заплаща заплата ", безапелационен е Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София.

Според гражданското съдружие служащите от градския превоз са употребявани за партийни и подмолни цели . Според " Спаси София ", митингът трябваше да бъде пред Столичната община, която дава отговор за превоза.

Борис Бонев се разгласи срещу пренасочването на 200 млн. лева от налозите на всички български данъкоплатци, за попълване финансовите дупки в следствие от ръководството на ГЕРБ и кмета Йорданка Фандъкова в София в последните 15 години.

" Не разбирам по какъв начин без позор и срам госпожа Фандъкова се моли за милиони, с цел да се финансират черни дупки и скандални покупко-продажби, без да си е мръднала пръста да спре кражбите в системата ", твърди Бонев.

Според него финансирането би трябвало да е против съществени промени и ясни периоди - закриване на ЦГМ и сливане на разпокъсаните общински предприятия в единна усъвършенствана конструкция, понижаване на броя на шефовете и серия усъвършенствания на градския превоз , които да го създадат по-предпочитан и конкурентен. Сега, в миг на рецесия, е времето за смели ограничения и дейности, счита Борис Бонев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР