Днешният първи парламентарен ден на новото Народно събрание приключи след

...
Днешният първи парламентарен ден на новото Народно събрание приключи след
Коментари Харесай

Депутатите приключиха първия парламентарен ден

Днешният първи парламентарен ден на новото Народно заседание завърши след председателски съвет, на който не е било реализирано единодушие за ръководител на Народното събрание.

По-рано претендентите на ГЕРБ-СДС и " Възраждане " – Росен Желязков и Петър Петров, не съумяха да съберат нужната поддръжка за тази цел.

Асен Василев от Политическа партия пък предложи да се избере ръководител на ротационен принцип от двете най-големи политически сили, само че от думите на Корнелия Нинова стана ясно, че не е реализирано единодушие по въпроса, осведоми БНР.

" В парламентарната процедура има два модела, които се съблюдават - или има авансово образувано болшинство, което си избира ръководител, или спечелилата най-вече места парламентарна група, за нея се гласоподава за ръководител. И това постоянно е било по този начин - когато ние бяхме първи, когато Политическа партия бяха първи ".

След изявлението на Йорданов председателстващият съвещанието Вежди Рашидов разгласи завършек на днешната работа и ги прикани на следващия ден в 10 часа да възобновят опита за избор на ръководител на Народно събрание, а публично съвещанието не е завършило.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР