Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като

...
Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като
Коментари Харесай

Панов по време на изслушването на Гешев: Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни

Днешният избор е основен за бъдещето на страната ни като правова страна. Това съобщи ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов по време на чуването на претендента за основен прокурор Иван Гешев пред Пленума на Висш съдебен съвет.

„ Ще стартира за авторитарно-тоталитарният модел на прокуратурата. Неглижирането на нуждата от цялостната проямна и устройство на прокуратурата от страна политическата класа, докара до следващия избор на основен прокурор, който през идващите 7 години ще разполага с неограничена власт “, сподели още ръководителят на Върховен касационен съд.

Панов напомни, че значителната роля законодателят е разпоредил на президентът.

„ Липсата на състезателност в тази процедура ни лиши от опцията да се срещнем с концептуалната визия за развиването на прокуратурата и на други претенденти “, сподели още Панов.

По думите му на фона на единомислещото решение на Прокорорската гилдия, още по-смущаващи са идентичните мнения на разнообразни структури на прокуратурите в цялата страна.

Според него поддръжката от цялата страна е изглеждала като добре координирана ПР, а не импровизиран акт.

"Кой и по какъв начин предложи на членовете на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет Гешев за претендент за основен прокурор. По какви критерии е преценено, че той е най-достойният експерт “, попита той.

„ Моят любимец е опитът за държавен прелом “, добави още Панов като сподели, че съгласно него претендентът има невисок предел на толерантност към рецензиите към него.

"Не е изложена мотивация дали е обсъджана информация по отношение на качествените резултати, реализирани в практическата му активност ", приключи Лозан Панов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР