Днешният гръцки печат коментира ареста на бившия съветник на редица

...
Днешният гръцки печат коментира ареста на бившия съветник на редица
Коментари Харесай

Гръцкият печат за развитията по скандала Новартис в навечерието на Нова година

Днешният гръцки щемпел разяснява ареста на някогашния консултант на редица министри на опазването на здравето в държавните управления на ПАСОК и на Нова народна власт Никос Маниадакис сутринта в понеделник на атинското летище "Елефтериос Венизелос " при опит да отпътува за Мадрид. Маниадакис беше арестуван за "пасивна корупция " в границите на случая "Новартис ".

Според изказванията фармацевтичният колос "Новартис " е платил подкупи на високопоставени гръцки политици в интервала 2007 - 2015 година, с цел да повлияе на цените в Гърция, а като разследване - и в доста други страни, където гръцките цени на медикаментите са референтни.

Според очевидци подкупите се правят оценка на 50 млн. евро, а вредите за държавните финанси - на 3 милиарда евро. Защитените очевидци по случая са трима, един от които е Маниадакис, прочут до момента с псевдонима "Янис Анастасиу ", пишат гръцките издания, представени от Българска телеграфна агенция.

"В клопката падна човекът-ключ " към абсурда "Новартис ", написа "Ефимерида звук синдактон ". Вестникът показва, че преподавателят по финанси на опазването на здравето Никос Маниадакис се трансформира от предпазен очевидец в обвинен за пасивна корупция и задава въпроса кои са се пробвали да го "изгорят " като очевидец. Изданието оповестява още, че Маниадакис се е опитал да опразни дома си с четири камиона и да избяга в чужбина. "Изветрелите кавги горят добре ", е заглавието в "Та неа ", като оповестява за новите развития по случая "Новартис ".

От своя страна "Филелефтерос " написа, че карцерът на Маниадакис е повдигнал покривалото на "смехотворния политически скрит план " на днешната власт против политическите й съперници, тъй като Маниадакис е бил "ключовата фигура ", употребена за изработването на цялата нечестна интервенция.

Гръцкият щемпел разяснява и тематики, свързани с проектите на държавното управление и предстоящите регулаторни промени през новата година. "Елефтерос типос " дава подробна таблица за плануваните нови 45 505 работни места в обществения бранш през "изборната 2019 година "

Вестникът припомня още, че тече двумесечното удължение на периода на деяние на закона, който разрешава нередовните длъжници да изискат отбрана на главното си жилище от продажба от банките на търг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР