Днешният голям български празник и големият успех на Георги Господинов,

...
Днешният голям български празник и големият успех на Георги Господинов,
Коментари Харесай

Политици с емоционални постове по повод 24 май и успеха на Георги Господинов

Днешният огромен български празник и огромният триумф на Георги Господинов, който в навечерието на 24 май завоюва литературната премия „ Букър “ с романа си „ Времеубежище “   се трансфораха в мотив за редица прочувствени постове на българските политици.

„ На 24 май – „ Букър “ за Георги Господинов и „ Времеубежище “! Чест и самопризнание за българския език, Георги Господинов и България! “, написа  водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  във Facebook.



Честит празник на българската книжовност и просвета! 24 май е празникът, който несъмнено носи най-вече позитивни страсти на всички българи. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната-Демократична България “  Кирил Петков.



Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ  заяви, че “ в днешните времена на тествания и превратности повече от всеки път е нужно нашето единение и с нова религия в силата на духа и в силата на общите старания да се надигнем пред проблемите и да решим рецесиите, с цел да съградим мечтаното настояще и бъдещето, което желаеме да завещаем на децата на България. “



Има един ден в годината на българите, който стои по-високо от всички останали. Толкова високо, че даже нечистотията и мръсотията на времето, в което живеем, не могат да го изцапат. Това е връх на духовността и чистотата. Връх, защитаван през вековете освен с меч и огън, само че и с най-силното оръжие – с разум, със слово, с памет. Връх, който е в сърцето на всеки българин и който би трябвало да бъде изкачван и опазван всеки ден.

Това написа  водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов  в профила си във Фейсбук.



Нашата писменост е най-големият ни принос в човешката цивилизация. Това написа водачът на „ Възраждане “  Костадин Костадинов.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР