Днешният ден на Уимбълдън определено донесе позитивни емоции на домакините,

...
Днешният ден на Уимбълдън определено донесе позитивни емоции на домакините,
Коментари Харесай

От загубата на 11 поредни гейма до триумфа: 103-ият с рядък обрат над Шварцман

Днешният ден на Уимбълдън несъмнено донесе положителни страсти на домакините, откакто Кейти Боултър в профил миналогодишната финалистка Каролина Плишкова, а Лиам Броуди също спомогна за сериозната доза наслада по трибуните. Местният представител се включи в конкуренцията с " уайлд кард " и в първи кръг стигна до трагичен триумф с 3:2 елементи над квалификанта Лукас Клейн, а през днешния ден се поздрави със ефектен поврат против международния номер 15 Диего Шварцман - 6:2 4:6 0:6 7:6(6) 6:1. По този метод Броуди ще дебютира в третия кръг на Уимбълдън, а там ще го чака един всред Алекс Де Минор и неговия съотечественик Джак Дрейпър. Аржентинецът пък може да си отдъхне, че тревният сезон завърши, като той го приключи единствено с един извоюван мач.

✅ Best Grand Slam result
✅ Into the third round

Wild card seals a stunning five-set victory against Diego Schwartzman
— Wimbledon (@Wimbledon)
132-ият в света имаше доста мощен старт на срещата, пробивайки още в самото начало начало. Това не можеше да се каже за любимеца, който допускаше редица нетипични за себе си неточности и скоро се оказа изоставащ със сет, а британецът имаше ранни благоприятни условия за брейк във втората част. Шварцман въпреки всичко се взе в ръце и и съумя да доближи до паритет в общия резултат, единствено че надалеч не спря дотук и осъществя серия от цели 11 следващи гейма, с цел да поведе с 2:1 сета и 3:0 гейма.

В този миг изглеждаше, че краят на срещата ще бъде просто една условност, тъй като Броуди към този момент очевидно се задъхваше в продължителните разигравания, до момента в който 12-ит подложен беше извънредно стабилен и диктуваше темпото благодарение на своя бекхенд. Тези условия като че ли освободиха новобранеца от всевъзможен тип напрежение и той заигра доста умерено, което се отплати и силите на корта се изравниха. Публиката също изигра своята роля, вкарвайки нужната доза адреналин у левичаря. Ефектът беше неотложен и участващият с " уайлд кард " играч се бореше с всички останали сили, които бяха задоволителни да вкарат сета в тайбрек, където локалният любим беше безукорен и спечелилият щеше да бъе избран в решителна част.

Там към този момент психологичеото преимущество мина напълно от страна на Броуди, а южноамериканецът не можа да се отърси от пропуснатите благоприятни условия и играта му претърпя цялостен крах. Непоставеният тенисист гледаше да се абстрахира от разколебания си конкурент и построи сериозен задатък от 5:1 гейма, осигурявайки си късмет да сервира за триумфа. Последваха нервни минути, както и две двойни неточности, само че Лиам Броуди бе твърдо решен да изживее най-запомнящия се момент в своята кариера и нищо не можеше да го спре по пътя към триумфа.

AMAZING BROADY
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР