Днешният ден може да се нарече Български ден в Московския

...
Днешният ден може да се нарече Български ден в Московския
Коментари Харесай

Български ден в Московския държавен лингвистичен университет

Днешният ден може да се назова Български ден в Московския държавен лингвистически университет.

Д-р Галин Тиханов, професор по сравнителна литература в Лондонския университет, Колеж " Куин Мери ", член на Академията на Европа, изнесе лекция на тематика „ Какво е Източна Европа: Възгледът на книжовен критик ". След лекцията се състоя формалната среща на управлението на МСЛУ с посланика на Република България в Руската федерация господин Атанас Кристин.
На срещата и двете страни показаха взаимно задоволство от взаимната си работа и продан на хрумвания за бъдещето, в това число разширение на съдействието на МСЛУ с български университети под формата на интернационалните стратегии, лаборатории, конференции, семинари лице в лице и онлайн и летни стажове. Посланик Кръстин съобщи, че причина за бъдещо съдействие е нараснал интерес от страна на българските младежи към проучването на съветския език.
Посланикът акцентира, че високо равнище на учебен продан се вижда и с просто око, когато преподаватели от европейски мащаб професор като Галин Тиханов изнасят лекции пред българския народ.
След бизнес среща и съответни хрумвания за бъдещето, дипломат Атанас Кристин прегледа университета и посети българския кабинет на МСЛУ, който е основан със съдействието на Посолството на България в Руската федерация, Българския културен институт в Москва и Новия български университет, който от дълго време създава взаимни просветителни стратегии с МСЛУ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР