Днешният ден има още един много специален звезден рожденик. Еволюцията

...
Днешният ден има още един много специален звезден рожденик. Еволюцията
Коментари Харесай

От пънк бунтар до поп икона: Гуен Стефани не спира да сияе

Днешният ден има още един доста специфичен звезден рожденик.

Еволюцията на една звезда - Гуен Стефани

Гуен Рене Стефани е родена на 3 октомври в американския град Фулъртън. Тя е кръстена на героиня от романа „ Летище “ на Артър Хейли, а презимето й е въодушевено от песента „ Walk Away Renée “.

Нейният татко работи в маркетинговия отдел на известна марка коли, а майката е счетоводител. Певицата има двама братя и една сестра.

През 1986 година нейният брат – Ерик, който свири на бас и клавири, я завежда на проби в до този миг международно незнайната ска и пънк група No Doubt.

Гуен Стефани с покъртителен жест към собствен дребен почитател (видео)

Гуен съумява да влезе в бандатата, само че единствено като беквокал. Година по-късно, след драматичен случай с един от музикантите, тя съумява да извоюва мястото си като водещ артист.

Изглежда, че Гуен е обречена на триумф, само че пробивът надалеч не идва толкоз елементарно. В рамките на няколко години всички членове на бандата се сменят. Дори братът на Гуен напуща No Doubt, с цел да стартира работа в една от най-обичаните анимационни поредици на всички времена – „ Семейство Симпсън “.

Кой е новият мъж до Гуен Стефани

Групата съумява да издаде дебютен албум през 1990 година, който обаче не се увенчава с необикновен триумф. Пет години по-късно обаче идва „ The Tragic Kingdom “, който ще трансформира No Doubt в една от най-знаковите групи на 90те, а Гуен в една от най-обичаните пънк изпълнителки. Хитовете стартират да валят един след различен: „ Just a girl “, „ Sunday Morning “, както и тоталният шлагер „ Don’t’ speek “.

Освен, че баладата завладява всички ранглисти, историята, която стои зад нея трогва меломаните по света. Песента е написана от Гуен и е отдадена на раздялата й с басиста на групата, Тони Кейнал.
 Гуен Стефани чества през днешния ден Гуен Стефани чества през днешния ден
Следват още два студийни албума, след които Гуен взема решение да се посвети на независима кариера и внезапно обръща посоката, като от пънк ентусиазъм се трансформира в поп-принцеса.

Това в началото среща огромно отрицание от почитателите. В следствие обаче, албумът й е признат добре от рецензията, а самата Гуен основава личен бранд, който с изключение на, че е посрещнат с екстаз й носи статута на фешън икона няколко години поред.

Да си наследник на мама... Гуен Стефани

Извън музиката, Гуен е член на журито на един от най-популярните американски формати, The Voice.

Личният живот на Гуен не е слънчев, също като кариерата й, само че тя постоянно съумява да излезе победител.

След несполучливата връзка с басиста на No Doubt, Гуен подписва брак с вокалиста на Bush, Гевин Росдейл. Двамата обаче се развеждат публично през 2016 година.

В момента Гуен има връзка с различен арбитър от The Voice – Блейк Шелтън.

Независимо от всичко, прелестната певица не стопира да ни радва, както с музиката си, по този начин и със стилното си наличие в медиите.

Вижте някои от най-популярните песни на изпълнителката:



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР