Днешният ден е тъжен за една от големите азиатски държави.Бившият

...
Днешният ден е тъжен за една от големите азиатски държави.Бившият
Коментари Харесай

Почина бивш президент на Южна Корея

Днешният ден е печален за една от огромните азиатски страни.

Бившият южнокорейски президент Ро Де-у, награждаван боен деец, изиграл основна, само че противоречива роля в прехода от властническо към демократично ръководство, умря през днешния ден на 89-годишна възраст.

Това заяви представител на Националната университетска болница в Сеул, без да уточни повода за гибелта, съобщи Ройтерс, зирина от Българска телеграфна агенция.

Ро Де-у беше с влошено здраве от 2002 година, когато се подложи на интервенция за поради рак на простатата, а през последните години неведнъж постъпваше в болница.

В разстояние на няколко десетилетия Ро Де-у извървя пътя от съзаклятник във военни преврати до първия демократично определен президент на Южна Корея, преди да приключи политическата си кариера позорно с присъда затвор за държавна измяна и корупция.

" В момента изпитвам безконечен позор от това, че съм някогашен президент ", сподели Ро Де-у през 1995 година в прочувствено телевизионно послание, в което сервира извиненията си за това, че до момента в който е бил на поста си, скрито е натрупал фонд от 654 милиона $, предопределен за подкупи, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР