Днешният ден донесе нови епизоди със съдебно-медиен характер на политическият

...
Днешният ден донесе нови епизоди със съдебно-медиен характер на политическият
Коментари Харесай

Нинова и Борисов в съдебен дуел. Тя: Той сравни Левски с мигрантите.

Днешният ден донесе нови епизоди със съдебно-медиен темперамент на политическият двубой сред премиера Бойко Борисов и водача на опозиционната Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Днес Софийският градски съд преглежда в едно общо дело взаимни правосъдни искове на Борисов против Нинова и на Нинова против Борисов. Претенциите и на двамата се отнасят до обидно изявление на другия.

Премиерът Борисов: Е, това са политически поръчки

Вицепремиер: Опозицията да спре да наскърбява. Боли ги

Премиерът съди Нинова поради изявлението й, че е „ крадец”. То беше направено в ефира на NOVA директно преди предварителните парламентарни избори в края на март.

Заради накърнената си чест министър председателят заведе иск против Нинова и даде обещание да подари извоюваните средства за щедрост.

Соцлидерката обаче реши на собствен ред да отговори с контраиск. Той е поради изявленията на премиера, че Нинова е била „ деятел на СДС” и даденото от него определение за нея – „ госпожа Лъжа”.

Борисов и юристите му желаят 26 000 лв. от Корнелия Нинова. Тя от своя страна е качила „ мизата” и чака 30 100 лв. за нанесените й обиди.

На 30 октомври тя предложения посредством „ Фейсбук” симпатизантите си на гледането на делото от 15:30ч. през днешния ден и даде обещание „ същинско забавление”.

Лидерите на двете най-големи партии у нас не са длъжни да се явят персонално в съда. Борисов сигурно няма да стори това, защото е на лидерска среща с държавните ръководители на страни от Централна и Източна Европа в Будапеща.

Същевременно в деня на делото Нинова реши да му нанесе нов удар, употребявайки миг от речта на премиера на вчерашните председателски избори в партията му ГЕРБ, където той предстоящо резервира поста си.

Лидерката на „ столетницата” упорства Борисов да се извини на българите, че сравнил Васил Левски с незаконните мигранти, които се пробват да влязат в страната.

Това тя прави посредством отворено писмо, представено от организация БГНЕС. Причината за него е следното изявление на Борисов:

„ Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив.”

То явно се отнася до един от разногласията сред ръководещи и съпротива – този за оградата по границата с Турция. Българска социалистическа партия, водени от депутатът-разследващ публицист Елена Йончева, изнесоха пред обществеността данни, че заради механически неизправности, дупки в земята и незадоволително съвършена структура оборудването се преодолява елементарно от незаконни мигранти.

В опита да оправдае това, Борисов е протегнал ръка на святата за България персона, счита Нинова.

Нинова: Сега Борисов ще би трябвало да дава отговор, пита и за КТБ

Нинова: Не съм споделила, че Бойко е апаш, не се познавам с Костов

„ В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни блян и горделивост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата фантазия за „ чиста и свята република “ и се стремим да реализираме завета му -българският народ да бъде еднакъв на другите европейски народи”, гласи писмото на Нинова, в което „ остро се осъжда” сравнението сред Левски и незаконните мигранти.

Соцлидерът приканва за обединяване, с цел да „ не разрешаваме на никого да поругава националните ни герои”.

Искането Борисов да се извини на обществеността евентуално не значи правосъдно продължение и на този спор сред премиера и Нинова. Миналата седмица Българска социалистическа партия пожелаха инспекция на изказванията на Борисов, че в Народното събрание има депутати, които се занимават с наркотрафик и пазаруване на гласове. Този скандал докара до оставката на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев, който лиши думата на Нинова, до момента в който тя призоваваше министър председателят персонално да даде пояснение кой тъкмо народен представител засяга.

През лятото лидерката на Българска социалистическа партия даде обещание да съди представители на ГЕРБ и за изказванията им, че като зам.-министър в държавното управление на Сергей Станишев е била обвързвана с построяването на язовира "Цанков камък ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР