Днешният ден бе изключително емоционален и значим за всички онези,

...
Днешният ден бе изключително емоционален и значим за всички онези,
Коментари Харесай

Куп легенди в спорта уважиха 75-ия рожден ден на НСА и катедра Мениджмънт и история на спорта

Днешният ден бе извънредно прочувствен и важен за всички тези, тясно свързани с Национална спортна академия " Васил Левски ". Днес, 15 ноември, Академията означи 75 години от основаването си. На тази дата през 1942-а в Аулата на Софийския университет, в наличието на представители на държавната администрация, задгранични посетители, преподаватели и студенти, тържествено е намерено Държавното висше учебно заведение за телесно образование (сега НСА).

Този акт трансформира 15 ноември в най-значимата и подобаваща дата за Академията, на която да се организират представителни, просветителни и културни прояви. Основните празнувания на НСА тази година ще бъдат в интервала 30 ноември – 2 декември, когато ще се проведат Тържествено заседание на Академичната общественост, интернационален теоретичен конгрес и състезателен шоуспектакъл " Расте, само че не старее " в НДК – авторски театър с присъединяване на над 500 студенти и ученици на НСА.
 НСА и катедра @@@Като въведения към тези празнични събития в 10:00 часа през днешния ден, в Заседателната зала на НСА, се означи Денят на Академията с тържествено честване на 75-годишнината на катедра " Мениджмънт и история на спорта ", която през днешния ден образова по една от най-модерните и перспективни специалности " Спортен мениджмънт ", както и по магистърската стратегия " Олимпизъм и спорт ".

В тези стратегии на катедрата своето образование през последните години избраха да проведат едни от най-известните български спортисти като Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Мария Гроздева, Станимира Петрова, Бончо Генчев, Тодор Янчев, Евгени Иванов, Владимир Манчев, Костадин Ангелов доста други.

Голяма част от изброените звезди почетоха персонално с наличието си празника на Академията и катедрата, като от далечна Индия дойде приветствена депеша от звездата на локалния Керала Бластърс Димитър Бербатов. Двукратният първенец на Англия с Манчестър Юнайтед приключи магистърска степен “Спортен мениджмънт” точно в НСА.
 НСА и катедра @@@Катедра " Мениджмънт и история на спорта " е една от най-старите и авторитетни университетски структури в НСА " Васил Левски ". Тя води началото си от основаването на Държавното висше учебно заведение за телесно образование (ДВУТВ) през 1942 година. Нейното първо название е " Организация на телесното образование ", а след 1949-а се утвърждава като катедра " История, организация и ръководство на физическата просвета ". За своето 75-годишно битие катедрата е дала забележителен принос както в построяването на структурите на НСА, по този начин и в развиването на българската школа за подготовка на спортни експерти, в развиването на спортната просвета и на олимпийското придвижване в България.
 НСА и катедра @@@Тя е най-малката катедрена конструкция в Академията. Въпреки това, с помощта на високото качество на образование и модерни просветителни стратегии, за последните 15 години е съумяла да приготви над 500 експерти по състезателен мениджмънт, а докторски стратегии в катедрата са защитили над 25 докторанти, в това число от Гърция, Турция, Македония, Сирия, Либия и други страни. Наред със своята академична активност катедрата е център на голям брой социално-културни и спортни начинания, на оживени връзки със спортния бизнес, с публични и държавни структури за развиването на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР