Днешният брифинг с главно действащо лице премиера Бойко Борисов отново

...
Днешният брифинг с главно действащо лице премиера Бойко Борисов отново
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Борисов умолява народа с бариери и полицаи

Днешният брифинг с основно настоящо лице премиера Бойко Борисов още веднъж провокира забавни реакции в обществените мрежи.
Освен аналитичните журналистически материали, след брифинга не липсваха и язвителни мнения, както към самия министър председател, по този начин и към публицистите, задаващи му въпроси.
Ето и най-интересните мнения, които подбрахме за вас:
Атанас Куртиян (журналист)
И през днешния ден мисирките унищожиха ефира. Тези въобще не знаят какво питат и какво им дават отговор - единствената им цел е да си прочетат въпросите от листчето и да им се чуе гласът в ефир. Никой не слуша отговора. Днес Борисов 100 пъти сподели, че бил умолявал народа да съблюдава ограниченията - че го молел... Как бе, джанъм - с служители на реда и бариери ли ни се моли тоя човек? Но никой не го попита за това. Мисирките гледаха идващия въпрос, на който са им поръчали да държат микрофона. Питаха Мутафчийски за някакво ново лекарство, чието име Ива Николова мъчно произнесе, само че Борисов решително взе думата и описа любопитни обстоятелства за хлороквина, ивермектина, и нито дума по въпроса, само че никой не го прекъсна нито го попита още веднъж.
През останалото време скандира по какъв начин единствено за дни ТОЙ реорганизирал цели производства, с цел да създава жизненоважните костюми (пак ТОЙ). Как с помощта на НЕГО цяла Европа е възхитена от българските артикули. Как немският канцлер и Себастиян МУ поръчвали по 10 000 костюма дневно. Демонстрира забележителни знания по производството на медикаменти. Обстойно изясни, по какъв начин били огромни другари с доцент Мангъров (когото натири в ефир единствено преди дни), а видиш ли, мисирките се опитвали да изопачат нещата и да МУ припишат неприятно държание...
И заключи ТОЙ: първата линия си е първа линия, само че да се ръководи страната е по-трудно. Уволни управлението на ББР, приплю президента Радев и си потегли благополучен и удовлетворен да следи по какъв начин му се подвига рейтингът.
Никола Дарпатов (журналист)
В езическите общества, по време на епидемии е било признато да се принесе в жертва на боговете Вожда...
Просто предлагам.....
Александър Симов (журналист и народен представител от БСП)
Навремето прочетох едно паметно есе на Андрей Вознесенски за разликите сред Сталин и Хрушчов. Вознесенски (когото Хрушчов персонално насмита на една среща с креативната интелигенция) споделяше, че Сталин е последната фигура, репрезентираща сакралната и загадка власт. При Хрушчов всичко това отива по дяволите. Той е водач от епохата на публичността, политик на пърформанса, въпреки и сбъднат по безусловно селски метод. Сега към този момент сме претръпнали, само че преди време, когато Хрушчов си смъква обувката, с цел да тропа с нея по бюрото си по време на сесия на Организация на обединените нации, това прави чудовищно усещане и шокира всички.
Казвам всичко това, тъй като Борисов все по-диаболично ми припомня на Хрушчов. Тази безкрайна медийна инквизиция на която сме подложени е напълно хрушчовска. Свидетели сме на цялостна замяна на концепцията за гласност. Редовното утринно дефиле е изродено до нарцистичен поток на съзнанието в който Главния воин се самовъзхвалява, самовъзвеличава и провинциално ни изрежда по какъв начин си приказва с огромните европейски политици. Подобно схващане не позволява, че някой различен може да е наясно с ситуацията. Той е портиерът, който е позволен до коридорите на огромната политика и тъй като се е здрависвал с Курц към този момент се изживява като най-големия специалист по австрийската вътрешна политика. Точно както Хрушчов, който в Съединени американски щати вижда американската царевица и незабавно заповядва тази просвета да се сади всеобщо и в Съюз на съветските социалистически републики. Първично схващане, което реагира единствено на образни тласъци. Всичко е пърформанс. Уволнението на шефа на ББР също е такова. Защото огромният въпрос тук не е отстраняването на Мавродиев, а като по какъв начин по този начин страната въобще е позволила подобен голям и подозрителен заем. И не е ли време за повсеместен одит на работата на тази банка? Това обаче са жизненоважни елементи, които телевизионният поток на съзнанието в никакъв случай няма да обхване. Точно поради това идва и Голямата война с президента. Радев упорства не за конференции, а за работещи ограничения. Ръкостисканията и конферентните връзки с европейски политици няма да нахранят хората и да спасят дребния бизнес. Медийното шоу няма да реши проблемите на обществото. Но към този момент съм уверен, че Борисов не желае да взема решение нищо. Той се помпа с политически допинг, предрусва с журналистическо внимание и това му е изцяло задоволително. Точно тук е огромната разлика сред него и Хрушчов. Статуята на гроба на руския водач е направена от Ернст Неизвестни - сътворена е от бял и черен камък. Неизвестни вижда в Хрушчов въпреки всичко нещо бяло, нещо свястно, нещо друго. Борисов занапред е жертван единствено на черните цветове. Гаранция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР