Днешният 21 септември е европейски ден без загинали на пътя.

...
Днешният 21 септември е европейски ден без загинали на пътя.
Коментари Харесай

В Европейския ден без жертви на пътя - ролята на медиите е не по-малко важна от ролята на неправителствения сектор

Днешният 21 септември е европейски ден без починали на пътя. В студиото на " Денят стартира " тематиката за пътна сигурност разясниха Илия Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия и Диана Русинова - основен специалист към Европейския център за транспортни политики.

" Що се отнася до акциите и акциите, те до някаква степен оказват помощ, само че напъните на страната не би трябвало да са на интервали, а би трябвало да са непрекъснати и систематични и смислени. Ако желаеме да реализираме някаква огромна цел, каквато сме си заложили за съществено понижаване на жертвите на пътя в България, трябват всеобхватни старания, а не промени на парче в законови разпореждания. Трябват по-мащабни дейности и пари за предварителна защита ", съобщи Илия Тодоров - Българска асоциация на потърпевшите при произшествия.

" С намесата на медиите има някакъв общ прогрес и ролята на медиите е не по-малко значима от ролята на неправителствения бранш. Но ние сме тези, които би трябвало да организираме национална политика по пътна сигурност. Въпросът е какво би трябвало да направи страната и с кампанийни приоми няма по какъв начин да реализираме освен това ", сподели Диана Русинова - основен специалист към Европейския център за транспортни политики.

Според специалистите, решението на казуса е в орган, който да координира цялата активност в страната, когато се види подобен проблем като случая с Георги Семерджиев и множеството дрогирани и пияни. По думите им, този орган би трябвало да откри пътя, по който да се стартира да се позволява. Георги Семерджиев стана емблематичен случай. " Пътна полиция " обаче е свършила много неща по отношение на него - лишили са му точки, лишили са му книжката, има актове и санкции за хиляди левове, свалили са номерата на автомобила му - какво са могли до някаква степен са го създали, обясниха специалистите.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР