Днешният 16-ти юли се очертава като много слънчев. Следобед е

...
Днешният 16-ти юли се очертава като много слънчев. Следобед е
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 16 юли

Днешният 16-ти юли се обрисува като доста безоблачен. Следобед е допустимо да има нарастване на облачността на североизток, както и валежи там. Ще има и сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София 27°-28°. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Христо Христов. Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Следобед над северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места там ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 28-32°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините също ще бъде най-вече слънчево. Следобед ще има купести облаци, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 14°.
През идващите дни обаче времето отново ще стане изменчиво. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево, следобяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места из страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В планинските региони има условия за обилни превалявания. Възможни са градушки.
В средата на седмицата ще бъде и прохладно. Температурите ще бъдат в по-широки граници, оптималните ще са от 22°-25° в регионите с дъжд, до 30°-33° в регионите с повече слънчеви часове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР